CHP’li Tanrıkulu: Bu davaların tümü siyasi

Sezgin Tanrıkulu: “Yargılamalar Siyasi Nedenlerle Yapılıyor”

CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, hukuki gerekçelerle cezaevinde bulunan kişilere yönelik yargılamaların siyasi olduğunu belirtti. Tanrıkulu, herkesin bu durumun farkında olması gerektiğini vurgulayarak, adaletin bağımsız olduğunu ancak bu davaların tamamen siyasi motivasyonlarla gerçekleştiğini dile getirdi.

Tanrıkulu, Silivri Cezaevinde bulunduğunu ve burada Belediye Başkanları, siyasetçiler, aktivistler ve dostlarını ziyaret ettiğini söyledi. Tanrıkulu, bugün Silivri’deki duruşma salonunda Ekrem İmamoğlu’nun “Bilirkişi davası” olarak bilinen duruşmasının gerçekleştiğini paylaşarak, İmamoğlu’nun ve avukatlarının duruşmaya katılmama kararı aldığını ifade etti.

Tanrıkulu’nun açıklamalarından bazıları şu şekilde:

  • Duruşmanın Çağlayan Adliyesi’nde olması gerektiğine dair yeterli sürenin olmaması ve duruşmanın son anda Silivri’ye taşınmasının kabul edilemez olduğu
  • Cezaevi kampüslerinde kışlalarda duruşma salonları olmadığı ve bu durumun adil yargılamanın önünde engel teşkil ettiği
  • İmamoğlu’na ve avukatlarına yapılan duruşma yeri değişikliği haberinin son anda verilmesinin hukuka aykırı olduğu
  • Yapılan operasyonların hukuki değil siyasi kaygılarla gerçekleştirildiği ve amacın Ekrem İmamoğlu’nun siyasi faaliyetlerini engellemek olduğu

Tanrıkulu, son olarak, Cezaevlerinde bulunan isimlerin neden orada olduklarına dair örnekler vererek, bu durumların tamamen siyasi olduğunu ve adaletin gerçek anlamda işlemediğini vurguladı. Tanrıkulu, bu davalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve adaletin sağlanması için güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Gaziantep’teki Elektrik Kesintileri İçin Bakanla Görüşme

Bünyamin Bozgeyik, elektrik kesintileri için Bakan Bayraktar’la görüştü, çözüm süreci hızlanacak.

Trump’ın Ateşkes Çağrısı, Gerginliği Azaltamadı

Tayland ve Kamboçya, Trump’ın ateşkes önerisine rağmen sınırda saldırılar düzenlemekle suçladı.

AKP’li Kılıç Erdoğan cevabına kızdı

Katıldığı bir konferansta “Erdoğan’ın Türkiye’ye ihanet edeceğine inanır mısınız” diye soran Cumhurbaşkanı Danışmanı Çağatay Kılıç, ‘evet’ yanıtı veren öğrenciye “Sana hayatta Ümit Özdağ ile başarılar” diyerek yanıt verdi.

Almanya’da yolcu treni raydan çıktı

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Biberach bölgesinde bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Kazanın ardından bazı yolcuların vagonlarda mahsur kalmış olabileceği bildirildi.

Eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti yaşamını yitirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) eski başkanlarından Süreyya Serdengeçti, yaşamını yitirdi

Ümraniye’de sokakta tartıştığı kişiyi silahla vurdu

Ümraniye’de motosikletli iki şahıstan biri, tartıştığı kişiyi sokak ortasında silahla bacağından vurarak yaraladı, ardından olay yerinden kaçtı