CHP’li Tanrıkulu: Bu davaların tümü siyasi

Sezgin Tanrıkulu: “Yargılamalar Siyasi Nedenlerle Yapılıyor”

CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, hukuki gerekçelerle cezaevinde bulunan kişilere yönelik yargılamaların siyasi olduğunu belirtti. Tanrıkulu, herkesin bu durumun farkında olması gerektiğini vurgulayarak, adaletin bağımsız olduğunu ancak bu davaların tamamen siyasi motivasyonlarla gerçekleştiğini dile getirdi.

Tanrıkulu, Silivri Cezaevinde bulunduğunu ve burada Belediye Başkanları, siyasetçiler, aktivistler ve dostlarını ziyaret ettiğini söyledi. Tanrıkulu, bugün Silivri’deki duruşma salonunda Ekrem İmamoğlu’nun “Bilirkişi davası” olarak bilinen duruşmasının gerçekleştiğini paylaşarak, İmamoğlu’nun ve avukatlarının duruşmaya katılmama kararı aldığını ifade etti.

Tanrıkulu’nun açıklamalarından bazıları şu şekilde:

  • Duruşmanın Çağlayan Adliyesi’nde olması gerektiğine dair yeterli sürenin olmaması ve duruşmanın son anda Silivri’ye taşınmasının kabul edilemez olduğu
  • Cezaevi kampüslerinde kışlalarda duruşma salonları olmadığı ve bu durumun adil yargılamanın önünde engel teşkil ettiği
  • İmamoğlu’na ve avukatlarına yapılan duruşma yeri değişikliği haberinin son anda verilmesinin hukuka aykırı olduğu
  • Yapılan operasyonların hukuki değil siyasi kaygılarla gerçekleştirildiği ve amacın Ekrem İmamoğlu’nun siyasi faaliyetlerini engellemek olduğu

Tanrıkulu, son olarak, Cezaevlerinde bulunan isimlerin neden orada olduklarına dair örnekler vererek, bu durumların tamamen siyasi olduğunu ve adaletin gerçek anlamda işlemediğini vurguladı. Tanrıkulu, bu davalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve adaletin sağlanması için güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Yunanistan’da fenalaşan Hasan Cemal hastaneye kaldırıldı

Yunanistan’da fenalaşan gazeteci Hasan Cemal, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail ile normalleşme söz konusu değil

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in ateşkes anlaşma ihlallerine ilişkin konuştu. Avn, “İsrail ile normalleşme, mevcut Lübnan dış politikasında söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.