Devletin kurumu değil, sanki AKP’nin çiftliği! Paylaşım tartışmalara neden oldu

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’in ÇAYKUR İşçi Alımı Duyurusu Tartışma Yarattı

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, ÇAYKUR’da yükleme işçisi olarak çalışacak personelin alımıyla ilgili yaptığı duyuru tepki çekti. Whatsapp üzerinden yazılan mesajda “Düzgün çalışan seneye kurasız alınacak” ifadelerine yer verilmesi, liyakat ve kamuya alım süreçleriyle ilgili tartışmaları alevlendirdi. CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, duruma sert tepki göstererek, “Devlet kurumları partinin arka bahçesi mi oldu?” şeklinde konuştu.

“Hakkıyla Çalışanlar Seneye Kurasız Alınacak”

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, işçi alımı hakkında şunları paylaştı; “Çaykur yükleme ekibine yükleyici alınacaktır şirket elemanı olarak çalışacaktır. 120 gün sigorta, 4 ay maaş, 1 maaş ikramiye, 8 saat çalışma saati. Düzgün hakkıyla çalışanlar seneye Çaykur’a kurasız alınacak.”

“ÇAYKUR’a Girme İçin Biat Mı Gerekiyor?”

AKP’li başkan Katmer’in sözlerine karşı çıkan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatlıoğlu, “AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’in adı altında yapılan bu paylaşım, devlet kurumlarının nasıl parti arka bahçesine dönüştüğünü gösteriyor. Ne zamandan beri devlet kurumlarına işçi alımını AKP il başkanı yapıyor? “Düzgün çalışan seneye kurasız alınacak” ifadesi ne anlama geliyor? Düzgün çalışanı da AKP il başkanı mı seçiyor? Bu ülkenin gençleri işsizken, bir partinin il başkanı nasıl oluyor da devlet kurumunda “kurasız alım” sözü verebiliyor? ÇAYKUR gibi halka ait bir kuruma girmek için artık kime hizmet ettiğini değil, kime biat ettiğini göstermek gerekiyor? Bu açıkça parti devletinin, torpilin, kayırmanın ve kuralsızlığın ilanıdır. Bu düzen, halkın emeğine saygısızlıktır. İş bulmak için değil, yandaş olmak için yarışılıyor. Bu ülkenin insanlarını siyasi çıkarlarınıza alet etmeyeceğiz. Kamu kurumları sizin değil, halkındır” dedi.

Related Posts

Ahmet Şara, İstanbul’da ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack ile görüştü

Suriye’deki Geçici Hükümetin Cumhurbaşkanı Ahmet Şara, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack ile bir araya geldi.

Son Dakika… CHP milletvekilleri, Boğaziçi Köprüsü’ne ‘İmamoğlu’na özgürlük’ pankartı astı

Son Dakika haberi… CHP Milletvekilleri, Boğaziçi Köprüsü’ne “İmamoğlu’na Özgürlük” pankartı astı.

AKP’li Hulusi Akar’ın acı kaybı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İzmir’de, hayatını kaybeden kayınvalidesi Türkan Samur’un (98) cenaze törenine katıldı.

ABD’de panik: CIA alarma geçti!

ABD’de, CIA genel merkezinin önünde bir kişi vurulurak etkisiz hale getirildi. Genel merkezin ana giriş kapısının kapatıldığı belirtildi. CIA, çalışanların alteranatif yollar bulması gerektiğni söyledi.

İzmir’de kızını boğarak öldüren anneye iyi hal indirimi

İzmir’de uyuşturucu madde bağımlısı kızını boğarak öldüren sanık, yeniden yargılama sonucu 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

200 bin TL’lik rüşvet tuzağı: Suçüstü yakaladılar

İzmir’de bir avukattan rüşvet alırken suçüstü yakalanan İcra Müdür Yardımcısı Y.D. ile icra katibi B.B., gözaltına alındı.