Devletin kurumu değil, sanki AKP’nin çiftliği! Paylaşım tartışmalara neden oldu

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’in ÇAYKUR İşçi Alımı Duyurusu Tartışma Yarattı

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, ÇAYKUR’da yükleme işçisi olarak çalışacak personelin alımıyla ilgili yaptığı duyuru tepki çekti. Whatsapp üzerinden yazılan mesajda “Düzgün çalışan seneye kurasız alınacak” ifadelerine yer verilmesi, liyakat ve kamuya alım süreçleriyle ilgili tartışmaları alevlendirdi. CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, duruma sert tepki göstererek, “Devlet kurumları partinin arka bahçesi mi oldu?” şeklinde konuştu.

“Hakkıyla Çalışanlar Seneye Kurasız Alınacak”

AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, işçi alımı hakkında şunları paylaştı; “Çaykur yükleme ekibine yükleyici alınacaktır şirket elemanı olarak çalışacaktır. 120 gün sigorta, 4 ay maaş, 1 maaş ikramiye, 8 saat çalışma saati. Düzgün hakkıyla çalışanlar seneye Çaykur’a kurasız alınacak.”

“ÇAYKUR’a Girme İçin Biat Mı Gerekiyor?”

AKP’li başkan Katmer’in sözlerine karşı çıkan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatlıoğlu, “AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’in adı altında yapılan bu paylaşım, devlet kurumlarının nasıl parti arka bahçesine dönüştüğünü gösteriyor. Ne zamandan beri devlet kurumlarına işçi alımını AKP il başkanı yapıyor? “Düzgün çalışan seneye kurasız alınacak” ifadesi ne anlama geliyor? Düzgün çalışanı da AKP il başkanı mı seçiyor? Bu ülkenin gençleri işsizken, bir partinin il başkanı nasıl oluyor da devlet kurumunda “kurasız alım” sözü verebiliyor? ÇAYKUR gibi halka ait bir kuruma girmek için artık kime hizmet ettiğini değil, kime biat ettiğini göstermek gerekiyor? Bu açıkça parti devletinin, torpilin, kayırmanın ve kuralsızlığın ilanıdır. Bu düzen, halkın emeğine saygısızlıktır. İş bulmak için değil, yandaş olmak için yarışılıyor. Bu ülkenin insanlarını siyasi çıkarlarınıza alet etmeyeceğiz. Kamu kurumları sizin değil, halkındır” dedi.

Related Posts

İsrail ve İran’dan karşılıklı yemin! Savaşmaya devam edecekler

İsrail ile İran arasındaki gerilim ikinci haftasında devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi acil oturumla konuyu ele aldı. İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İran’ın “meşru müdafaa hakkını kullanmaya” ihtiyaç duyduğu …

Adını ‘katil sosis’ koydular, ağzınıza bile sürmeyin! Bağırsakları mahvediyor

İtalya’da piyasadan acil olarak toplatıldı, uzmanlar “tek lokması hastanelik eder” diyor. İçinde tespit edilen ölümcül bakteri bağırsaklara savaş açıyor. O sosis sofranıza girmeden mutlaka bu haberi okuyun!

İl başkanları yönetimi destekliyor, Kılıçdaroğlu tarafı ‘temiz’ beyanlarını yalanlıyor: CHP’de kurultay gerilimi

CHP’nin 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonları ve kurultay sürecine dair yargı tartışmalarını değerlendirecek. Toplantı sonrası yönetime destek ve operasyonlara tepki içeren bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

ABD, İsrail’deki vatandaşlarının tahliye edilecek

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, İran’ın füze saldırıları üzerine İsrail’i terk etmek isteyen ABD vatandaşları için tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Rüşvet parasıyla kızına Audi alan müdür

Diyarbakır’da, ilçe milli eğitim müdürlüğü yaparken rüşvet almaktan yargılanan Muhammed
Ensari, 5 yıl hapis cezası aldı. Ensari’nin rüşvet parasıyla kızına otomobil aldığı belirlendi.

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli