Uzmanı uyardı: Siber vatan ciddi bir tehditle karşı karşıya, çevrim içi istismar halk sağlığı sorunudur

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda Dijital Ortamda Çocuk İstismarına Karşı Çözüm Arayışı Devam Ediyor

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda, dijital dünyada çocukların cinsel istismarını engellemenin ve çocukları korumanın yolları konuşulmaya devam ediyor. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Okcu ve Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç, çocukları dijital tehditlerden koruma konusunda sunum yaptılar. Prof. Dr. Okcu, çocukların çevrimiçi istismarının küresel bir halk sağlığı sorunu haline geldiğine dikkat çekerek, “Siber dünya ciddi bir tehdit altında ve düzenlemeler yapılmazsa çocuklar savunmasız kalacak” dedi.

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Komisyonda Prof. Dr. Murat Okcu ve Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç sunumlarını gerçekleştirdiler.

Komisyonun açılış konuşmasında dijital devrimin düzenli olarak yönetilmesinin önemine vurgu yapan Komisyon Başkanı Aydoğdu’nun ardından Prof. Dr. Okcu tehdidin boyutlarını detaylı bir şekilde aktardı.

“Siber Dünya Tehdit Altında, Düzenlemeler Yapılmazsa Savunmasız Kalacak”

Çevrim içi istismarın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Okcu, şunları söyledi:

“Çocukları her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korumayı amaçlayan komisyonumuz, doğrudan dijital ve siber dünyaya odaklanmıştır. Eskiden cinsel istismar fotoğraf ve videolarla belgelenirdi ancak internetin yükselişi ile çevrim içi istismar vakaları hızla artmıştır. Bu durum, çocuk istismarının acil ve küresel bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini göstermektedir. Siber dünya, çocuklar için büyük bir risk oluşturmakta ve düzenlemeler yapılmadığı takdirde çocuklar savunmasız kalacaktır.”

“Güvenli Bir Dijital Çevre Oluşturulmalıdır”

Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç da çocukları dijital dünyadaki tehlikelerden korumanın önemine değinerek önerilerini paylaştı:

“Dijital dünyanın çocuğun gelişimine katkıları olduğu gibi olumsuz etkileri de vardır. Özellikle erken çocukluk döneminde dijital teknolojilerin doğru ve yeterli kullanılmaması çocukların gelişimine zarar verebilir. Bu nedenle çocukların güvenli bir dijital çevrede bulunmaları ve bu ortamın oluşturulması gerekmektedir.”

Related Posts

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail ile normalleşme söz konusu değil

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in ateşkes anlaşma ihlallerine ilişkin konuştu. Avn, “İsrail ile normalleşme, mevcut Lübnan dış politikasında söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK’dan bir grup silahlarını imha etti ‘adım adım terörsüz Türkiye’: İşte o anlar…

PKK’nın bugün itibarıyla silah bırakma sürecine resmen başladı. Bu gelişmeyle birlikte, uzun süredir hazırlıkları sürdürülen ve çok boyutlu yürütülen çözüm sürecinde somut adımların atılması öngörülüyor. Ankara, Bağdat ve Erbil’in koordinasyonunda …