Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de Tenis Sporu Yaygınlaşıyor: Haydi Tenise Projesi

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışması ve bu sporun yaygınlaşması hedeflenen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı iş birliğiyle depremden etkilenen 11 ilde hayata geçiriliyor.

Ülke genelinde binlerce öğrenciyi tenisle buluşturmayı amaçlayan Haydi Tenise projesi, öncelikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak faaliyete başladı. Projenin tanıtımı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ün katılımıyla Hatay Günyazı Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Haydi Tenise projesi kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu, proje okullarına tenis ekipmanları temin edecek, beden eğitimi öğretmenlerine eğitimler verecek ve öğrencilerin tenisle tanışmasını sağlayacak. Ayrıca, öğrencilere tenis temalı eğitsel oyunlar da oynatılacak. Projeye, uluslararası geçerliliğe sahip Yatırımın Sosyal Getirisi – SROI metodolojisiyle sosyal etki ölçümü yapılacak.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, projenin tenisi ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirterek, öğrencilerin tenis sporuna erişiminin kolaylaştırılmasının amaçlandığını vurguladı. Yelkenci ayrıca, projenin tenis sevgisini aşılamayı ve Türk tenisinin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti.

TTF Başkanı Şafak Müderrisgil ise projenin her çocuğun tenis sporuyla tanışmasını hedeflediğini ve fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişime katkı sağlayarak sağlıklı bireylerin yetişmesine destek olmayı amaçladığını belirtti. Projenin ana vizyonu, her çocuğun tenisle tanışmasını sağlamak ve uzun vadede sağlıklı, özgüvenli nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Related Posts

Cannes Film Festivali’nin açılış törenine siyasi mesajlar damga vurdu

Cannes Film Festivali’nin açılış törenine siyasi mesajlar damga vurdu

Menteşe Anadolu Lisesi’nden bilimsel başarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında, 12 proje okulunun katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde ‘Karşılaştırmalı Medeniyet Tarihi Sempozyumu’ gerçekleştirildi.

Bakan Tekin tüm detaylarıyla anlattı: Lise eğitiminde model mi değişecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimdeki muhtemel değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber Özel Yayını’na katılan Bakan Tekin, sanayi ve ticaret sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacı konusundaki talepler doğrultusunda, önerilen modelleri titizlikle takip ettiklerini söyledi. Bakan Tekin, “Bunların içerisinde süzülecek, üzerinde uzlaşılmış konular olursa bunlar Kabine toplantısında istişare edilecek ve bir karar alınması gerekirse alınacak” dedi.

Gökhan Kırdar’dan DJ Mahmut Orhan’a dava: Vicdanım izin vermiyordu

Gökhan Kırdar’dan DJ Mahmut Orhan’a dava: Vicdanım izin vermiyordu

Baba Sahne’den yeni oyun: Nokta

Baba Sahne’den yeni oyun: Nokta

Deprem okuryazarlığı nasıl geliştirilir?

Deprem okuryazarlığı, deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenleri bilmek, davranış haline getirmek ve çevresindeki insanları bu konu hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek anlamına geliyor.