Tosya’da Çiğdemler Erken Açtı

Tosya’da Çiğdem ve Yabani Sıklamen Çiçekleri Erken Açtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bu yıl çiğdem ve yabani sıklamen çiçekleri beklenenden bir ay önce açtı. İlkbaharın müjdecisi olarak kabul edilen bu çiçekler, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle erken çiçeklendi.

Tosya’da çiftçilikle uğraşan Alperen Kalaycı, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirtti. Güneşi gören sümbül ağaçları ve güllerin tomurcuklandığını söyleyen Kalaycı, çiğdem ve yabani sıklamenlerin de açmaya başladığını ifade etti.

Kalaycı, “Genellikle şubat ayı sonu veya mart ayı başında açan bu çiçekler, toprağın ısınmasıyla birlikte erken açmaya başladı. Bahçelerimizde açan bu çiçekler, ilkbaharın habercisi olarak adlandırılır. Ancak erken açan meyve ağaçlarında zirai don riski de bulunmaktadır. Umarım olumsuz bir durumla karşılaşmayız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

İzmir’de kızını boğarak öldüren anneye iyi hal indirimi

İzmir’de uyuşturucu madde bağımlısı kızını boğarak öldüren sanık, yeniden yargılama sonucu 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

200 bin TL’lik rüşvet tuzağı: Suçüstü yakaladılar

İzmir’de bir avukattan rüşvet alırken suçüstü yakalanan İcra Müdür Yardımcısı Y.D. ile icra katibi B.B., gözaltına alındı.

Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği personelini “istenmeyen kişi” ilan etti

Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği personelini “istenmeyen kişi” ilan etti

Devlet Bahçeli’yi kızdıracak gelişme! AKP infaz düzenlemesini ilk o partiye gösterdi!

AKP Parti, infaz ile ilgili kanunda yapılacak düzenlemeler konusunda hazırladığı paketle ilgili TBMM’deki siyasi partilerle görüşmelere başladı. AKP ilk olarak DEM Partili yetkililerle bir araya gelerek, bilgi verdi, görüş ve önerilerini istedi.

238 milletvekilinden ortak imzalı dilekçe: ‘Can Atalay’ın TBMM kütüğüne kaydı yaptırılsın’

Meclis’te toplam 238 milletvekili, yaklaşık 3 yıldır Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın TBMM kütüğüne kaydının yaptırılması için dilekçe verdi.

Dilan Polat ve Engin Polat trafik kazası geçirdi!

Kara para aklama suçundan tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Dilan ve Engin Polat çiftinin trafik kazası geçirdiği öğrenildi.