Toktaş, Oğuz ve Pehlivan’a tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Halk TV Çalışanlarına Tutuklama Talebi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘atanmış bilirkişi’ olarak tanımladığı ve CHP’ye yönelik davalarla ilişkili bilirkişiye cevap hakkı verilmesiyle ilgili Halk TV çalışanlarına yönelik başlatılan soruşturmada üç isim için tutuklama talebi geldi.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Halk TV Programlar Müdürü Kürşad Oğuz ve Halk TV Programcısı Barış Pehlivan, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Savcılık, üç isim için de tutuklama talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması’ ve ‘Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs’ suçlamalarıyla Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek hakkında soruşturma başlatmıştı.

Halk TV yönetimi, bir açıklama yaparak söz konusu telefon görüşmesini Kürşad Oğuz’un kayıt altına aldığını ve yayınlama kararının Suat Toktaş’a ait olduğunu duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin ifadelerine dayanarak Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve program koordinatörü Kürşad Oğuz’un da suçlara iştirak ettikleri gerekçesiyle gerekli işlemlerin yapılması için Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verdi.

Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş, açıklamanın ardından Halk TV binasına gelen polislerce gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen ikili, savcıya ifade vermek üzere sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen ilk isimler Serhan Asker ve Seda Selek oldu. Asker ve Selek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Barış Pehlivan, Suat Toktaş ve Kürşad Oğuz’un ifadeleri alındıktan sonra savcılığın tutuklama talebiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Related Posts

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail ile normalleşme söz konusu değil

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in ateşkes anlaşma ihlallerine ilişkin konuştu. Avn, “İsrail ile normalleşme, mevcut Lübnan dış politikasında söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK’dan bir grup silahlarını imha etti ‘adım adım terörsüz Türkiye’: İşte o anlar…

PKK’nın bugün itibarıyla silah bırakma sürecine resmen başladı. Bu gelişmeyle birlikte, uzun süredir hazırlıkları sürdürülen ve çok boyutlu yürütülen çözüm sürecinde somut adımların atılması öngörülüyor. Ankara, Bağdat ve Erbil’in koordinasyonunda …