Şimşek’ten Londra’da kritik PKK mesajı

Türkiye Ekonomisi Hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Değerlendirmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yıllık toplantıları için Londra’da bulunan Türkiye panelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Türkiye’nin ekonomi programı, bütçe disiplini ve bölgesel gelişmeler hakkında detaylı değerlendirmelerde bulundu ve terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakması durumunu ele aldı.

Maliye Bakanı, bu durumun Türkiye’nin kredi notunu olumlu yönde etkileyebileceğini belirtirken, “Jeopolitik gelişmelerin Türkiye’yi destekleyebileceği” yorumunu yaptı ve uygulanan ekonomik programın olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı.

Şimşek, Türkiye’nin büyümesinin beklentilerin altında kalabileceğini ancak bu durumun yönetilebilir olduğunu dile getirirken, mali disiplinin devam edeceğini ve bütçe açığının yüzde 2 seviyesine gerileyeceğini ifade etti.

Related Posts

Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Gelecekteki zorluklara karşı iyiyiz

ECB Başkanı Lagarde, para politikası stratejisinin değişmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Lagarde, gelecekteki zorluklara karşı iyi bir konumda olduklarını söyledi.

Brent petrolün varili 66,32 dolardan işlem görüyor

OPEC+’in üretim artışı kararı fiyatlar üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratıyor

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Benzin, motorin ve LPG’ye zam, indirim var mı?

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Benzin, motorin ve LPG’ye zam, indirim var mı?

ABD, Suriye’ye yönelik bazı yaptırımları kaldırdı

Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklama yapan ABD Hazine Bakanlığı ülkenin sosyal dokusunun yeniden inşası için kritik öneme sahip 518 kişi ve kurumun yaptırım listesinden çıkarıldığını bildirdi.

İkonik otel için yapılan ihale sonuçlandı: 3 milyar 200 milyon TL bedelle kazanan belli oldu

Les Ottomans Otel ihalesi tamamlandı. İhaleyi 3.2 milyar TL’ye BLG Varlık kazandı.

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 26 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 26 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 85 bin TL’yi aştı