Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

Destici: PKK’ya Asla Güvenmiyoruz

BBP Genel Başkanı Destici, PKK ve terör örgütleriyle iş birliği yapan yapılarla güvenilmeyeceğini vurguladı.

Mardin’de Miras İçin Bomba Tuzağı

P.E. ve 3 arkadaşı, babasını öldürmeye teşebbüs suçundan 18-29 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Bölgeden gelen görüntüler korkunç! Dürziler, öldürdükleri Arapları araba önünde gezdiriyor

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Dürzi gruplarla Bedevi Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. Gece boyunca süren saldırıların ardından Hecri grubu kent merkezinden çekilirken, öğle saatlerinde karşı saldırıyla 4 kilometrelik ilerleme sağladı. Çatışmaların gölgesinde Dürzi militanların, öldürülen Arapların cesetlerini araç önünde teşhir ettiği görüntüler büyük infial yarattı.

Malatya’da Kayısı Üreticileri Don Felaketiyle Zor Durumda

MAGİNDER Başkanı Karademir, don felaketi nedeniyle kayısı üreticilerinin acil devlet desteği beklediğini belirtti.

Erdek’te Otomobil-Motosiklet Çarpışması

Erdek’te otomobil ile motosikletin çarpışması sonucunda 2 kişi yaralandı.

Türk Voleybolu, Hedefine Kilitlenmiş Durumda

TVF Başkanı Üstündağ, Türk voleybolunun başarıları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.