Seçil Erzan Fonu Avrupa’ya sıçradı

DenizBank Eski Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa’daki Görevinden Ayrılıyor

DenizBank eski Genel Müdürü Hakan Ateş, ‘Seçil Erzan fonu’ soruşturması kapsamında bankanın Avrupa’daki merkezi DenizBank Wien AG’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ediyor. Ateş, Türkiye’deki DenizBank Genel Müdürlüğü görevinden de ayrılmıştı.

Ateş, Avrupa’daki ana şirket ve Frankfurt’taki DenizBank şubesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de bırakıyor. Türkiye’deki ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla ilgili olarak iddianame hazırlanmış ve 72 ila 240 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Hakan Ateş’in Avrupa’daki görevinden de ayrılacağı öğrenildi. Şubat ayında görevini bırakacak olan Ateş’in yerine kimin geçeceği henüz netlik kazanmış değil.

BDDK ve denetçilerin raporlarında Hakan Ateş’e suç isnat edilmediği belirtilmişti.

Hapis Cezası Tehlikesi

35 milyon dolarlık zarar iddialarına ilişkin futbolcuların şikayetleri sonucunda Hakan Ateş hakkında dava açılmış durumda. Ateş’in yanı sıra suçlanan yardımcısı Mehmet Aydoğdu da dava sürecinde risk altında bulunuyor ve gözaltına alınma tehlikesiyle karşı karşıya.

Avusturya Merkez Bankası Denetliyor

‘Yüksek kârlı gizli fon’ soruşturması kapsamında Avrupa’daki denetimler devam ediyor ve bu denetimler Avusturya Merkez Bankası tarafından gerçekleştiriliyor.

Related Posts

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi: İşte alınan kararlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapıldı.

Valeye verdiği aracı gözlerinin önünde kaza yaptı

İstanbul’daki bir restoranda vale geri geri gelirken kaza yaptı. Araç sahibi ise aracından indikten saniyeler sonra meydana gelen kazayı çaresizce izledi. Vale şirketi, zararı karşılayacağını açıkladı.

Ankaralılar unuttu, EGO mezata çıkardı

Ankara’da EGO’ya bağlı otobüs, metro ve ANKARAY’da 2023’te unutulan eşyalar açık artırmayla satışa sunuldu. Keman en yüksek fiyata alıcı bulurken, çocuk skuteri için yaşanan mücadele salondan alkış aldı. Açık artırmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Risk arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Finans Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Zirai don hadisesi önümüzdeki dönem için, başta meyve olmak üzere, işlenmemiş gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir