Prof. Dr. Şener: Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Artış: Prof. Dr. Alper Şener Uyarıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında son 2 ay içinde ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şener, “Hem İnfluenza A ve B hem de insan metapnömovirüsü dediğimiz, akciğer iltihabına neden olan viral enfeksiyonlarla karşı karşıyayız” dedi.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artıştaki dikkat çekici artışı açıkladı. Kış sezonunun ortasına gelindiğini belirten Prof. Dr. Alper Şener, kas ve eklem ağrısı, burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığının sık görüldüğünü belirtti. Enfeksiyon olgularının arttığını belirten Prof. Dr. Alper Şener, özellikle yaşlılarda influenzaya ve diğer viral enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

“İlk 72 Saatte Antiviral Tedavi Hayati Önem Taşıyor”

Enfeksiyonların tedavisinde ilk 72 saatte antiviral tedavinin başlamasının önemine değinen Prof. Dr. Şener, influenza ve diğer viral enfeksiyonları ayırt etmenin önemine işaret etti. Ayrıca, geçmeyen öksürüklerin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Şener, virüs ve bakteriler arasında kalan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

“Maske Takın” Önerisi

Vatandaşlara önerilerde bulunan Prof. Dr. Alper Şener, kapalı alanlarda ve kalabalık ortamlarda maske takmanın önemini vurguladı. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve kalabalık yerlerde maske takmanın virüsten korunmada önemli bir adım olduğunu belirtti.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir