Özgür Özel’den boykot listesindeki Doğuş Grubu’na: Saraya yanlayanlar, batmazsan hatrım kalır!

CHP’nin İlk Mitingi Kayyum Atanan Şişli’de Yapıldı

Her çarşamba İstanbul’da bir miting yapılacağını duyuran CHP, bu haftaki mitingini kayyum atanan Şişli’de gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasında, önce boykot listesinde yer alan Doğuş Grubu’nun baskı altında olduğunu ve batmaktan korktuğunu iddia edenlere cevap verdi.

İlk miting saat 20.30’da başladı ve on binlerce yurttaşa seslenen CHP Lideri, Doğuş Grubu için “Parayı bizden alıp, saraya yanlayanlar, batmazsan hatrım kalır! Batmazsan hatrım kalır!” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane’deki İBB Binası önünde düzenlenen mitinglerin yayınlanmamasına tepki gösteren Özel, TV kanallarının sahiplerine karşı boykot başlattı.

Doğuş Grubu’na yönelik boykotun “Onlar aslında AKP’ye yakın değil, ne yapsınlar baskı altındalar, korkuyorlar, batabilirler.” şeklinde eleştirildiğini belirten Özel, Şişli’de gerçekleştirilen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde eleştirilere cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındıktan ve tutuklandıktan sonra sokak eylemleri düzenleyen üniversite öğrencileri, eylemlerini ekonomik boykota dönüştürdü. “Ekonomik Boykot” çağrısına destek veren yurttaşlar, eylemlerin ikinci ayağında da yer aldı.

Eylemlerin ilkine destek veren CHP, boykot çağrısı yapanlar hakkında İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasına neden oldu. Öte yandan, bakanlar alışveriş yaparken fotoğraf çektirdiği gün olan 2 Nisan çarşamba günü, eylemlerde bulunan sanatçılar da aralarında olmak üzere birçok kişi gözaltına alındı.

Related Posts

Bursa’da ağaçtan düşen bahçıvan can verdi

Bursa’da ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan hayatını kaybetti.

1 ay önce evlenmişti, kurşunlanıp öldürüldü

Mersin’de bir oto yıkama dükkanına yapılan silahlı saldırıda iş yeri sahibi Ali Çoban (26) yaşamını yitirdi, arkadaşı B.S. (34) ise yaralandı. Ali Çoban’ın 1 ay önce evlendiği ve işyerini de 3 ay önce açtığı öğrenildi.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Bir bu eksikti: Sökümü yapılan zehir gemisinde yangın çıktı

Hindistan ve Mısır’ın kabul etmediği tehlikeli atık yüklü ‘Sloug’ gemisi Türkiye’ye yönlendirilmişti. Aliağa’da söküm sırasında gemide yangın çıktı.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

İzmir’deki orman yangınından acı haber: 1 personel şehit oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki orman yangınında 1 personelin şehit olduğunu duyurdu.