Özgür Özel: Bakanlık, Bolu yangını bilirkişi heyetine ‘raporu değiştirin’ diye baskı yapmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adalet Arayışını Savunuyor

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili bilirkişi raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç‘un rapora “korsan” demesine tepki gösteren Özel, “Rapor Adalet Bakanı’nın malı değil, milletin malıdır, milletin adalet arayışının teminatıdır” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, İzmir’de basın açıklaması yaparak bilirkişi raporunu ve yangınla ilgili konuları detaylı olarak ele aldı.

Özel, şu açıklamalarda bulundu:

“Adalet konusunda müdahale oldu. Biz gerekli adımları atarak heyetin raporunu kamuoyuyla paylaştık. Rapor, il özel idaresi ve bakanlığı sorumlu görürken, belediyeyi sorumlu tutmuyor. Ancak bakanlık baskı yaparak raporu değiştirmeye çalışıyor. Biz adaleti savunduk ve gerçeği gizlemeye yönelik korsanlığı engelledik.”

“Adalet Bakanlığı korsan rapor dedi ama raporun gerçekliği üzerinde bir şüphe belirtmedi. O rapor milletin malıdır ve gerçekleri yansıtmaktadır. Adaleti korumak için adımlar attık.”

“Müdahaleler sonrasında heyete ilaveler yapılacağı söyleniyor. Ancak rapordaki temel tespitler değiştirilemez. Yapılacak ilaveler de bakanlığı kurtarmaya yönelik olamaz, yasalar açıktır.”

“Bilirkişi heyetinin çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda bilgisi var mı diye sordum ama maalesef cevap alamadım. Devletin içinde olanları bilmek önemlidir.”

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz: Bakan Tunç’un İtirazı ve Özel’in Raporu

Related Posts

İl başkanları yönetimi destekliyor, Kılıçdaroğlu tarafı ‘temiz’ beyanlarını yalanlıyor: CHP’de kurultay gerilimi

CHP’nin 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonları ve kurultay sürecine dair yargı tartışmalarını değerlendirecek. Toplantı sonrası yönetime destek ve operasyonlara tepki içeren bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

ABD, İsrail’deki vatandaşlarının tahliye edilecek

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, İran’ın füze saldırıları üzerine İsrail’i terk etmek isteyen ABD vatandaşları için tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Rüşvet parasıyla kızına Audi alan müdür

Diyarbakır’da, ilçe milli eğitim müdürlüğü yaparken rüşvet almaktan yargılanan Muhammed
Ensari, 5 yıl hapis cezası aldı. Ensari’nin rüşvet parasıyla kızına otomobil aldığı belirlendi.

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee’den Trump’a “Tanrı seni seçti” mesajı

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee’den Trump’a “Tanrı seni seçti” mesajı

Savaşın 5. günü: İran ve İsrail füze saldırılarına başladı

İran’da Tebriz şehri patlamalarla sarsılırken, İsrail havalanan füzeler sebebiyle kırmızı alarma geçti.