Metin Akpınar otel yangınında acı gerçeği gözler önüne serdi: ‘Biz böyle bir millet değildik’ diyerek anlattı

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangınından 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Bu acı olay, yangının 11 saat içinde söndürülememesi nedeniyle ihmali ve denetim eksikliğini gündeme getirdi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bakanlık izinlerini göstererek sorumluluğun Bakan Ersoy’a ait olduğunu iddia etti. Otel binası, yıkılacağı açıklamasının ardından yeni bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmeye alındı.

Yangın soruşturması kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, otel sahibi dahil 9 kişi tutuklandı.

“Hepimiz Sorumluyuz, Biz Hapse Girelim Bari”

Ünlü tiyatrocu Metin Akpınar, Candaş Tolga Işık’ın Youtube canlı yayınında facianın ardından yaşananları değerlendirdi. Grand Kartal’daki ihmallerin diğer otelleri de sorgulattığını belirten Akpınar, sorumlunun belirlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Akpınar, yaşanan acının ardından “78 kişi hayatını kaybetti, dualarımız onlarla. Geriye kalanlara sabır diliyoruz. Acil servisten 40 kişi taburcu oldu, 10 kişi hala tedavi görüyor. Şu an yapabileceğimiz tek şey duaya devam etmek. Ancak yarın daha fazla şey yapmamız gerekecek.” şeklinde konuştu.

Akpınar ayrıca, otellerdeki yangın güvenliği önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve itfaiyenin uzaklığının eleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Metin Akpınar, Otel Yangınında Yangın Merdiveni Sorununa Dikkat Çekti

Metin Akpınar, kendi oturduğu binanın yangın merdiveni olmadığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu söyledi. Akpınar, yapı denetçilerinin önemine vurgu yaparak, “Eğer bir yangın çıkarsa, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediyelerin bu konuda daha hassas olması gerekiyor.” dedi.

Akpınar, facianın yıkımdan önce detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve toplumun sorumluluk bilincine sahip olması gerektiğini belirtti.

Related Posts

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Zammı öğrenen işçiler halaya koştu

Petrol İş Sendikası’na bağlı fabrikalar Pulver Kimya, Elastron ve Conta’da yaklaşık 1300 işçi, grevin ilk gününde işveren ile anlaşmaya vardı. Saatlik ücretlere yüzde 92 zam yapılırken, ayrıca tüm işçilere yılda 4 maaş ikramiye ödenmesi için taraflar el sıkıştı.

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Son dakika… Trump: Husilere yönelik saldırıları durduruyoruz

Son dakika haberi…. ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını açıkladı. Trump, “Husilerin artık bizimler savaşmak istemiyor.” diye konuştu.

İngiliz gazeteciyi turistik ilçede şok eden hareketler

Muğla’nın gözde tatil merkezi Marmaris ilçesine eşi ile birlikte tatile gelen İngiltere’nin önde gelen yayın kuruluşlarından Daily Ekspress Online’in okuyucu editörü Alex Evans, turistik kentteki hanutçuluk, gürültü kirliliği ve olumsuz davranışlara iki gece üç gün dayanabildi. Evans eşi ile birlikte ilçeyi kaçarcasına terk etti ve yaşadıkları faciayı tek tek anlattı “Türkiye’ye ilk ve son kez gelişim oldu” dedi.

İran’da liman yangınının nedeni ortaya çıktı

İran’ın Bender Abbas kentinde bulunan Şehid Recai Limanı’nda 26 Nisan’da meydana gelen patlamaya ilişkin resmi açıklama yapıldı. İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, patlamaya limanda çalışan bir forkliftten sıçrayan kıvılcımın neden olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir