Lev Tahor’un Lideri Tutuklandı

Guatemala’da Lev Tahor Tarikatı Lideri Tutuklandı

Guatemala’da çocuk istismarı ve insan kaçakçılığıyla suçlanan Yahudi tarikatı Lev Tahor’un liderlerinden Yoel Alter, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) operasyonunda yakalanarak tutuklandı. Meksika tarafından insan kaçakçılığı suçlamasıyla iadesi istenen Alter, Guatemala’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Alter’in insan kaçakçılığı suçlamalarıyla Meksika’ya iade edilmesi bekleniyor.

Çocuklar Kurtarıldı

1988’de İsrail’de kurulan Lev Tahor tarikatı, 2014’ten bu yana Meksika ve Guatemala’da faaliyet gösteriyordu. Tarikat, tecavüz, insan kaçakçılığı ve zorla çocuk evlilikleriyle suçlanıyor. 2024 yılında Guatemala’nın Santa Rosa bölgesinde yapılan baskınla polis, tarikata ait 160 çocuk ve 40 kadını kurtarmıştı. İçişleri Bakanı Francisco Jimenez, çocukların tarikat üyeleri tarafından istismara maruz kalabileceğini belirtmişti.

Tarikat üyeleri 2022 yılında Meksika’nın Chiapas eyaletinde düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınmış, kurtarılan çocuklar ve gençler İsrail’e götürülerek ailelerine teslim edilmişti. Ancak tarikat üyeleri daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. – GUATEMALA

Related Posts

İsrail’den yeni hava saldırısı

Lübnan haber ajansı NNA’da yer alan habere göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Kefermeleki, İklim et-Tuffah bölgesi, Ez-Zerariye Vadisi, Sur kentindeki El-Kasımiyye bölgesinde yer alan Reddi ve El …

CHP yeni yol haritası belirlemek için toplandı

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında olağanüstü toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda CHP’li belediyelere yönelik operasyonlardan sonra izlenecek yol haritası değerlendirildi.

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Bursa’da ağaçtan düşen bahçıvan can verdi

Bursa’da ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan hayatını kaybetti.

1 ay önce evlenmişti, kurşunlanıp öldürüldü

Mersin’de bir oto yıkama dükkanına yapılan silahlı saldırıda iş yeri sahibi Ali Çoban (26) yaşamını yitirdi, arkadaşı B.S. (34) ise yaralandı. Ali Çoban’ın 1 ay önce evlendiği ve işyerini de 3 ay önce açtığı öğrenildi.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.