Kastamonu’da Üniversite Öğrencilerine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerine Pratik Bitki Bilgisi Verildi

Kastamonu’da üniversite öğrencileri, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uygulamalı deneyim kazandı.

Kastamonu Üniversitesi, ormancılık ve doğa turizmi konularında uzmanlaşmış bir kurum olarak öğrencilerine teorik bilgilerin yanı sıra pratik beceriler de kazandırıyor. Turizm Fakültesi öğrencileri, Kastamonu’nun zengin bitki çeşitliliğini keşfetmek amacıyla Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Gölköy Orman Fidanlık Şefliği’ni ziyaret etti. Uzmanlar eşliğinde öğrencilere tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında uygulamalı bilgi verildi ve hediyeler dağıtıldı.

Öğrencilere bilgiler aktaran isimler arasında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürü, Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı da yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Öğrencilerimize sahada bitkileri gözlemleme fırsatı sunduk. Bugünkü etkinliğimizde tıbbi ve aromatik bitkiler ile flora ve fauna çeşitliliğini inceledik. Öğrencilerimiz, sahada teorik bilgilerin uygulamada nasıl işlediğini gördüler” dedi.

Gölköy Orman Fidanlığı Şefi Esra Sarıalioğlu ise, fidanlıklarında 72 farklı türde bitki ürettiklerini belirtti ve üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin etkinliğe katılımı oldukça yüksek olup, hem uygulamalı dersler işlendi hem de keyifli bir gün geçirildi. Etkinlikle ilgili Turizm Fakültesi öğrencilerinden Alperen Salih Elçi ve Ali Kartal da memnuniyetlerini dile getirdi.

Related Posts

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.