İstanbul’da baraj doluluk oranları belli oldu

İstanbul Baraj Doluluk Oranları Yükselişte

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 52.57 seviyesine ulaşmış durumda.

Kasım ayında baraj doluluk oranı, son 9 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 28.24’e kadar düşmüştü. Ancak şu an itibariyle barajlardaki su miktarında önemli bir artış yaşanmış durumda.

İstanbul’daki barajlardaki en yüksek doluluk oranına sahip olan Kazandere Barajı yüzde 90.22 ile dikkat çekerken, en düşük doluluk oranına sahip olan baraj ise yüzde 39.64 ile Alibey Barajı oldu.

İstanbul’daki diğer barajların doluluk oranları da şu şekilde:

  • Alibey Barajı: %39.64
  • Büyükçekmece Barajı: %48.95
  • Darlık Barajı: %47.35
  • Elmalı Barajı: %84.93
  • Istrancalar Barajı: %73.89
  • Kazandere Barajı: %90.22
  • Pabuçdere Barajı: %52.83
  • Sazlıdere Barajı: %42.47
  • Terkos Barajı: %57.88
  • Ömerli Barajı: %54.55

Related Posts

Bursa’da ağaçtan düşen bahçıvan can verdi

Bursa’da ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan hayatını kaybetti.

1 ay önce evlenmişti, kurşunlanıp öldürüldü

Mersin’de bir oto yıkama dükkanına yapılan silahlı saldırıda iş yeri sahibi Ali Çoban (26) yaşamını yitirdi, arkadaşı B.S. (34) ise yaralandı. Ali Çoban’ın 1 ay önce evlendiği ve işyerini de 3 ay önce açtığı öğrenildi.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Bir bu eksikti: Sökümü yapılan zehir gemisinde yangın çıktı

Hindistan ve Mısır’ın kabul etmediği tehlikeli atık yüklü ‘Sloug’ gemisi Türkiye’ye yönlendirilmişti. Aliağa’da söküm sırasında gemide yangın çıktı.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

İzmir’deki orman yangınından acı haber: 1 personel şehit oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki orman yangınında 1 personelin şehit olduğunu duyurdu.