İsrail’in saldırıları sürüyor: Ateşkes açıklamasından sonra Gazze’de 101 kişi öldü

Gazze Şeridi’nde 27 Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail’in ateşkesin duyurulmasından sonra Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 27’si çocuk, 31’i kadın, 101 Filistinli hayatını kaybetti, en az 264 kişi yaralandı.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, bu trajik olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Basal’a göre, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının duyurulmasından bu yana 27’si çocuk ve 31’i kadın, 101 Filistinlinin öldürüldüğünü belirterek, hayatını kaybedenlerin 82’sinin Gazze kentinden olduğunu paylaştı. Ayrıca, saldırılar sonucu yaralananların sayısının da 264 olduğunu aktardı.

HAARETZ: GÜVENLİK KABİNESİ, ANLAŞMAYI GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDI

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Başbakanlık Ofisi, arabulucu ülkelerden Katar’ın başkenti Doha’da uzlaşmaya varılan ateşkes ve rehine takası anlaşmasının İsrail güvenlik kabinesi ve hükümet tarafından onaylandıktan sonra ilk rehinelerin 19 Ocak Pazar günü salıverilmesinin beklendiğini duyurdu. Haberde İsrail güvenlik kabinesinin anlaşmayı görüşmek üzere toplandığı da belirtildi. Agence France-Presse (AFP) haber ajansına konuşan bir İsrailli yetkili de güvenlik kabinesinin ateşkes ve rehine takası anlaşmasını oylamak üzere toplandığını belirtti.

Rehine ve Kayıp Aileleri Forumu, hükümetin cuma günü ilerleyen saatlerde başlayacak Şabat öncesinde ateşkes ve rehine takası anlaşmasını onaylamasını talep etti. Açıklamada, “Bu bir ölüm-kalım meselesi olduğu için Şabat’ın sonrasına kadar beklemenin hiçbir gerekçesi yok” ifadelerine yer verildi.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM NE?

Arabulucu ülkelerden Katar, 15 Ocak’ta İsrail ile Hamas arasında Gazze’de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Anlaşma, 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girecek ve üç aşamadan oluşacak. İlk aşamada, İsrailli 33 rehine serbest bırakılacak ve Gazze’ye insani yardımların kapsamlı şekilde ulaşması sağlanacak. İkinci ve üçüncü aşamaların detayları ise birinci aşamanın tamamlanmasıyla açıklanacak.

İsrail, Hamas’ı suçlayıp anlaşmanın onayını ertelediğini duyururken, Hamas ateşkese bağlı olduğunu belirtti. İsrail Başbakanlık Ofisi, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun anlaşmayı görüşmek üzere güvenlik kabinesinin toplanmasını talimat verdiğini ve Bakanlar Kurulu’nun daha sonra toplanacağını açıkladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Aydın’da korkutan orman yangını kontrol altına alındı

Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan Madran Dağı bölgesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahale sayesinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının paylaşılmasını Meclis gündemine taşıdı

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının belirlenen süreden önce paylaşılmasına ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

Rekabet Kurumu duyurdu: Akaryakıt devine 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu, bayilik ilişkisini kira yoluyla beş yılın ötesine taşıyarak rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle OPET’e 130.8 milyon TL idari para cezası kesti. Kurum, OPET’in bayilik sözleşmeleri devam ederken taşınmazlar üzerinde kendi lehine kira hakkı kurarak rakiplerin pazara girişini engellediğini tespit etti.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.