İsrail ile Hamas arasında ateşkeş bilmecesi

İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Anlaşması Kapıda

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes anlaşmasının “eşikte” olduğunu ve “her an” gerçekleşebileceğini duyurduktan sonra İsrail’den yeni bir açıklama geldi.

İsrailli yetkili, Reuters’a yaptığı açıklamada Hamas’ın Gazze ateşkes anlaşmasını kabul ettiğini belirtti. İsrail basını da önümüzdeki saatlerde Gazze ateşkes anlaşmasına varılmasını bekliyor.

Öte yandan, İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas’ın ateşkes teklifine henüz yanıt vermediğini açıkladı.

Blinken, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nde yaptığı konuşmada anlaşmanın daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduğunu vurguladı. ABD’li bakan, “Hamas’tan kabul ettiğine dair son sözü bekliyoruz ve bu sözü alana kadar eşikte kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

İl başkanları yönetimi destekliyor, Kılıçdaroğlu tarafı ‘temiz’ beyanlarını yalanlıyor: CHP’de kurultay gerilimi

CHP’nin 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonları ve kurultay sürecine dair yargı tartışmalarını değerlendirecek. Toplantı sonrası yönetime destek ve operasyonlara tepki içeren bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

ABD, İsrail’deki vatandaşlarının tahliye edilecek

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, İran’ın füze saldırıları üzerine İsrail’i terk etmek isteyen ABD vatandaşları için tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Rüşvet parasıyla kızına Audi alan müdür

Diyarbakır’da, ilçe milli eğitim müdürlüğü yaparken rüşvet almaktan yargılanan Muhammed
Ensari, 5 yıl hapis cezası aldı. Ensari’nin rüşvet parasıyla kızına otomobil aldığı belirlendi.

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee’den Trump’a “Tanrı seni seçti” mesajı

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee’den Trump’a “Tanrı seni seçti” mesajı

Savaşın 5. günü: İran ve İsrail füze saldırılarına başladı

İran’da Tebriz şehri patlamalarla sarsılırken, İsrail havalanan füzeler sebebiyle kırmızı alarma geçti.