Erdoğan, Pakistan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 6 Mayıs’ta meydana gelen saldırı ve güncel gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif arasındaki telefon görüşmesinde, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim konuşuldu. Ayrıca, 6 Mayıs’ta yaşanan saldırı ve son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Pakistan’a olan destek ve dayanışmasını dile getirirken, saldırıda hayatını kaybeden Pakistan vatandaşları için Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Cumhurbaşkanı, Pakistan’ın sergilediği soğukkanlı ve itidalli politikayı desteklediğini belirterek, Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir bir uluslararası soruşturmanın yapılması teklifini destekledi.

Erdoğan ayrıca gerilimin artmaması için Türkiye’nin diplomatik olarak gerekli adımları atacağını ve bu konuda gerekli çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Related Posts

Yunanistan’da fenalaşan Hasan Cemal hastaneye kaldırıldı

Yunanistan’da fenalaşan gazeteci Hasan Cemal, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail ile normalleşme söz konusu değil

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in ateşkes anlaşma ihlallerine ilişkin konuştu. Avn, “İsrail ile normalleşme, mevcut Lübnan dış politikasında söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.