En zenginler listesinde Bayraktar kardeşlerin yükselişi dikkat çekti

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, “dünyanın en zengin insanları” listesinde güncelleme yaptı. Yapılan değişiklikle Baykar Teknoloji’nin sahibi Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar’ın mal varlıkları yeniden değerlendirildi.

Geçtiğimiz yıl Baykar Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 1.2 milyar dolarlık servetiyle listede yer alırken, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise 1.1 milyar dolarlık servetiyle sıralamaya girmişti. Bir yıl aradan sonra Bayraktar kardeşlerin sıralaması ve toplam servetleri güncellendi.

Selçuk Bayraktar, Baykar Teknoloji’deki yüzde 52.5’lik hissesi sayesinde kişisel servetini 1.8 milyar dolara yükselterek Türkiye’nin en zengin 15. kişisi oldu.

Ağabeyi Haluk Bayraktar ise Baykar Teknoloji hisselerinin yüzde 47.5’ine sahip olarak, servetini 1.6 milyar dolara çıkardı. Bu artışla birlikte Haluk Bayraktar, Türkiye’nin en varlıklı 19. kişisi olarak listeye girdi.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı faiz mesajını Londra’dan açıkladı: Kimse bu ipucunu beklemiyordu

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Londra’daki yatırımcı buluşmalarında faiz indirimi konusunda temkinli olacaklarının sinyalini verdi. Karahan, iç tasarruf dengesinin ve mevduat davranışlarının belirleyici olacağını vurguladı.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.