Dünya Merkez Mutfağı, Gazze’deki stokları tükendiği için faaliyetlerini durdurdu

Dünya Merkez Mutfağı: Gazze’de Malzemeler Tükendi!

ABD merkezli sivil toplum kuruluşu Dünya Merkez Mutfağı (WCK), İsrail’in Gazze’ye uyguladığı tam abluka nedeniyle tedariklerinin tükendiğini duyurdu.

WCK yetkilileri, sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları açıklamada, İsrail’in Gazze’ye geçişlere izin vermemesinden dolayı sahadaki mutfaklarında günlük yemekleri hazırlamak için gereken malzemelerin tükendiğini belirtti.

Yaşanan durumla ilgili olarak yapılan açıklamada, “WCK son 18 ayda toplam 130 milyondan fazla öğün ve 26 milyon somun ekmek servis etti ancak artık Gazze’de yemek pişirmek veya ekmek pişirmek için malzeme bulunmamaktadır.” denildi.

Gazze’deki son çalışan fırında bile un kalmadığı belirtilen açıklamada, malzeme ve yakıt eksikliği nedeniyle Filistinli ailelerin beslenemediği vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, mart ayının başından beri Gazze sınırında hazır bekletilen ve içinde gıda ve pişirme yakıtı bulunan WCK kamyonlarının, İsrail’in yardımların geçişine izin vermediği sürece hayati önem taşıyan gıda dağıtımının devam edemeyeceği belirtildi.

Related Posts

Trump’tan ilk ABD’li Papa Prevost’a tebrik

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ABD’li Papa Robert Prevost’u tebrik etti.

Kocaeli’de odunluk alev alev yandı

Kocaeli’de binaların arasında bulunan odunluk çıkan yangında küle döndü.

İasos Antik Kenti’ndeki liman projesi ÇED olumlu raporu iptal edildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İasos Antik kenti’nde yapılması planlanan İasos Yat limanı ve Çekek Yeri projesinin ÇED Olumlu Raporunu mahkeme tarafından iptal edilmesi sevinçle karşılandı.

SON DAKİKA! Vatikan’da yeni papa seçildi

Yeni Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa belli oldu. Vatikan’daki papalık seçiminde Sistine Şapeli’nin bacasından yeni papa belirlendiğini ilan eden “beyaz duman” yükseldi Ayrıntılar geliyor…

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

Katoliklerin yeni lideri belli oldu

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir