Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: Ağrı Problemleri Çözülebilir!

Elazığ – Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında uzmanlaşmış Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar ve çözüm yolları hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Sibel Özcan, acil bir tepki olan akut ağrının doku hasarına karşı vücudun doğal bir savunma mekanizması olduğunu belirtirken, kronik ağrının ise uzun süren ve günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bir durum olduğunu vurguladı. Ağrının şiddeti ve türünün değişebileceğini, yanma, uyuşma veya basınç hissinin eşlik edebileceğini söyledi. Kronik ağrının vücudun her yerinde görülebileceğini ve fiziksel ile psikolojik olarak insanı zorlayabileceğini ifade eden Doç. Dr. Özcan, kronik ağrının hayatı olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Doç. Dr. Sibel Özcan, dünya genelinde insanların %60-65’inin kronik ağrı ile mücadele ettiğini belirterek, en yaygın görülen kronik ağrı türlerinin bel ve boyun ağrıları olduğunu açıkladı. Kronik ağrının tek bir tedaviyle çözülemeyen zorlu bir süreç olduğunu ifade eden Doç. Dr. Özcan, algolojinin bu konuda önemli bir bilim dalı olduğunu ve multidisipliner yaklaşımlar ile hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Diğer bir kronik ağrı türü olarak da baş, yüz, diz, omuz ve kalça ağrılarını ele alan Doç. Dr. Sibel Özcan, bu tür ağrıların tedavisinde farklı yöntemlerin uygulanabildiğini belirtti. Ayrıca, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sırt ağrısı şikayetlerinin arttığını ve bu durumda kaslara yapılan enjeksiyonların faydalı olabileceğini vurguladı.

Ağrıların çoğunlukla tedavi edilebilir olduğunu belirten Doç. Dr. Sibel Özcan, özellikle kanser hastaları için uygulanan tedavi yöntemlerinin yaşam kalitesini artırmada etkili olduğunu vurguladı. Girişimsel ağrı tedavilerinin günümüzde önemli bir yer tuttuğunu belirten Doç. Dr. Özcan, teknoloji ve bilimin ilerlemesiyle ağrıların genellikle tedavi edilebildiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı – Sağlık / ERKAN BAY

Related Posts

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

Bakıcı, 2 Yaşındaki Bebeği Darbetmekten Tutuklandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2 yaşındaki bebeği darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan bakıcı tutuklandı. Adnan Menderes Mahallesi’nde yaşayan O.Ö.K. ve M.K. çifti, 2 yaşındaki kızları R.K’nin bakımı için yaklaşık 2 ay önce H.K. (63) ile anlaştı. Bir …

30 saniyede erken ölüm riskini tespit etmenin basit yolu!

Uzun yaşam üzerine çalışmalarıyla tanınan terapist ve yazar Dawn Harper, sağlığınızı değerlendirmenin basit ama etkili bir yolunu öneriyor. Harper’a göre, yalnızca 30 saniyede vücudun dayanıklılığını ve yaşlanma sürecini test etmek mümkün.

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü’nden Odyolog Arş. Gör. Busemnaz Avşar Aksu, 24 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü dolayısıyla modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen gürültünün bireyler üzerindeki etkilerini ele aldı.

Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir