DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Siirt Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki: Siyasi hilekârlıkla barış ve demokrasi yan yana olmaz

T24 Haber Merkezi

DEM Partisi, Siirt Belediyesi’ne atanmış kayyıma tepki gösterdi. Partinin açıklamasında, “31 Mart seçimlerinden bu yana halkın oylarıyla seçilen 8 belediyemiz gasp edildi” ifadelerine yer verilirken, DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Barış, kayyımcı anlayışla değil; demokrasi, hak ve hukukla sağlanır. Bugünlerde barış umutlarını yeşertmeye çalışırken gerçekleşen bu irade gaspını kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu. DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise kayyım atama kararına, “Siyasi hilelerle barış ve demokrasi olmaz. Halk iradesine saygı göstermeyenler ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor. Kürt halkının iradesini yok sayarak belediyelere kayyım atanlar, müstemleke alışkanlığına devam ediyor. 21. yüzyılda hala Kürt halkını müstemleke yöntemleriyle idare etmek beyhude bir çabadır” şeklinde tepki gösterdi.

DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş‘ın “silahlı terör örgütü üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası aldıktan sonra, Siirt Belediyesi’ne sabahın erken saatlerinde kayyım atanmasıyla ilgili açıklamalar yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. Kayyım atanmasının ardından DEM Partisi ve eş genel başkanları konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“8 belediyemiz gasp edildi”

DEM Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Siirt Belediye Eş Başkanımız Sofya Alaşaş’a verilen 6 yıl 3 aylık cezanın ardından bugün de sabahın erken saatlerinde Siirt Belediyemiz iktidar tarafından gasp edildi ve kayyum atandı. Böylece 31 Mart seçimlerinden bu yana halkın oylarıyla seçilen Hakkari, Mardin, Batman, Dersim, Halfeti, Akdeniz, Bahçesaray ve en son Siirt olmak üzere 8 belediyemiz gasp edildi” denildi.

“Bu irade gaspını kabul etmiyoruz”

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda Siirt Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. “İktidar, emrindeki yargı eliyle bir kez daha halkın iradesine darbe vurdu” diyen Tülay Hatimoğulları şunları kaydetti:

“Siirt Belediye Eş Başkanımız Sofya Alağaş’a verilen cezanın ardından Siirt Belediyemize kayyım atanması. Bir kez daha söylüyoruz! Barış kayyımcı anlayışla değil; demokrasi, hak ve hukukla sağlanır. Bugünlerde barış umutlarını yeşertmeye çalışırken gerçekleşen bu irade gaspını kabul etmiyoruz. Kayyım darbesine karşı durmaktan, onurlu bir barış için mücadele etmekten tek adım atmadık, atmayacağız. Demokrasiye yürekten bağlı olan herkesi irade gaspına karşı çıkmaya, halkın iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

“Siyasi hilelerle barış ve demokrasi yan yana olmaz”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, kayyım atanmasını reddettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Siirt Belediyemize kayyım atanmasını reddediyoruz. Halk iradesi, gaspçı zihniyeti yenileyecek. Belediye Eş Başkanlarımız hakkında uydurma gerekçelerle soruşturma açarak ceza vererek kayyum hukuksuzluğunun yolunu açmak siyasi hiledir. Siyasi hilelerle barış ve demokrasi bir arada olmaz. Halk iradesine saygı duymayanlar ülkeye en büyük zararı veriyor. Belediyelere kayyım atayarak Kürt halkının iradesini yok saymak müstemleke alışkanlığıdır. 21. yüzyılda hala Kürt halkını müstemleke yöntemleriyle yönetmeye çalışmak beyhude bir çaba. Sandıkta kazanamadığı halkın kurumlarını yargı ve idare yoluyla gasp eden bu zihniyeti en güçlü şekilde reddediyoruz. Siirt halkının iradesi, tüm siyasi oyunları, komploları, gaspları tarihe gömecek kadar güçlüdür. Herkesi demokrasiden yana olmaya yeniden davet ediyoruz.”

 

Related Posts

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail ile normalleşme söz konusu değil

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in ateşkes anlaşma ihlallerine ilişkin konuştu. Avn, “İsrail ile normalleşme, mevcut Lübnan dış politikasında söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK’dan bir grup silahlarını imha etti ‘adım adım terörsüz Türkiye’: İşte o anlar…

PKK’nın bugün itibarıyla silah bırakma sürecine resmen başladı. Bu gelişmeyle birlikte, uzun süredir hazırlıkları sürdürülen ve çok boyutlu yürütülen çözüm sürecinde somut adımların atılması öngörülüyor. Ankara, Bağdat ve Erbil’in koordinasyonunda …