CHP’li Bulut’tan TÜSİAD soruşturmasına tepki: Ülkenin çivisi çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras’ın ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan hakkında da “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından soruşturma başlattı.

Savcılığın, Aras ile Turhan’ın adliyede hazır bulundurulması için Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne talimat vermesi üzerine, Orhan Turan ve Ömer Aras ifadeleri alınmak üzere polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKTI”

“Ülkenin çivisi çıktı…İktidarı eleştiren herkes yargı sopasıyla cezalandırılıyor. TÜSİAD Genel Kurulu’nda hukukun üstünlüğüne ve liyakatın önemine dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve “sistem çöktü” eleştirisi yapan YİK Başkanı Ömer Arif Aras polis eşliğinde ifadeye götürüldü. Demokrasi ifade özgürlüğüdür. İfade özgürlüğünün olmadığı rejim otokrasidir.”

Related Posts

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Aydın’da korkutan orman yangını kontrol altına alındı

Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan Madran Dağı bölgesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahale sayesinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının paylaşılmasını Meclis gündemine taşıdı

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının belirlenen süreden önce paylaşılmasına ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

Rekabet Kurumu duyurdu: Akaryakıt devine 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu, bayilik ilişkisini kira yoluyla beş yılın ötesine taşıyarak rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle OPET’e 130.8 milyon TL idari para cezası kesti. Kurum, OPET’in bayilik sözleşmeleri devam ederken taşınmazlar üzerinde kendi lehine kira hakkı kurarak rakiplerin pazara girişini engellediğini tespit etti.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.