Bodrum’da kadınlar davalık oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz aralık ayında yapılan Bodrum Kent Konseyi Olağan Genel kurulu Toplantısı’nın ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme kurulu üyeleri, bilgileri dışında korsan toplantılar yapıldığını ve karar defterlerinin birileri tarafından ele geçirilerek yok edildiğini iddia ederek basın açıklaması yaptı.

KARA DEFTERİ GASP EDİLDİ

17 Aralık 2024 tarihinde yapılan Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nun ardından Kadın Meclisi’nde bulunan birilerinin karar defterini alarak ortadan yok olduğunu ve korsan toplantılar düzenleyerek kendilerine haber verilmediğini belirten yürütme kurulu üyesi Asya Altıntaş “Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların haklarını savunmak, dayanışmayı güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele etmek amacıyla kurulmuş demokratik bir yapıdır. Ancak son dönemde, bu ortak mücadeleyi engelleyen, bireysel çıkarları ön planda tutan ve hukuksuz bir şekilde hareket eden anlayışla karşı karşıyayız. Karar defteri gasp edilmiş, kadın meclisinin şeffaflığı yok edilmek istenmektedir! Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin karar defterinin, tüm çalışma raporlarının (Mahalle kadın meclisleri, çalışma grupları) ve bilumum evrakların 17 Aralık 2024 tarihinde yapılan Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimli Genel Kurulu eski yürütme kurulunca mevzuata uygun olarak yeni yürütme kuruluna eksiksiz teslim edilmesi gerekirken teslim edilmemiştir” ifadelerini kullandı.

USULSÜZLÜKLERİ İÇEREN BİR DİLEKÇE İLE KONUYU YARGIYA TAŞIDIK

Asya Altındaş açıklamasını “Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, kişisel çıkarları değil, kadınların ortak mücadelesini savunur! Bir kişinin kendi gücünü pekiştirmek adına, kadın dayanışmasını ve demokratik işleyişi yok saymasını asla kabul etmiyoruz! Kadın mücadelesini bireysel hırsları için bir araç olarak kullanan, demokratik süreçleri hiçe sayan ve kadınların iradesini gasp etmeye çalışan bu anlayışa karşı tüm Bodrumlu kadınları ses çıkarmaya, dayanışmayı güçlendirmeye ve kadın meclislerinin kişisel iktidar alanına çevrilmesine karşı mücadele etmeye davet ediyoruz! Kadın Meclisleri bir kişinin değil, tüm kadınların ortak iradesidir! Bu açıklamayı Kent konseyi kadın meclisi genel kurulunda oyları ile bizi kadın meclisine seçen kadınlara duyduğumuz sorumluluk gereğince yaptığımızı belirtmek isteriz. Yapılan usulsüzlüklerin kent konseyi kadın meclisini çalışamaz hale getirmesi, bizi aldığımız sorumluluk gereği, bu durumu hukuki mercilere taşıma zorunluluğu ile karşı karşıya bırakmıştır. Bu nedenle bu usülsüzlükleri içeren bir dilekçe ile adli mercilere başvuru yapmış buluyoruz” sözleri ile tamamladı.

Related Posts

Milyonlarca paket geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.

Abdullah Öcalan’ın 26 yıl sonra ilk kez görüntülü mesajı yayınlandı: PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı

Abdullah Öcalan’ın 26 yıl sonra ilk kez görüntülü mesajı yayınlandı: PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

AKP’li Serap Yazıcı Özbudun: ‘Ben CHP’li seçmenden destek alırken bu desteği CHP’li olarak almadım’

AKP Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, “Ben CHP’li seçmenden destek alırken bu desteği CHP’li olarak almadım. Altılı masanın bir parçasıydık ve o ittifakın bir üyesi olarak aday gösterildim ve orada gece gündüz CHP’li adaylardan da daha çok alın teri dökerek çalıştım. Aldığım oylar alın terimle aldığım oylardır” dedi.

TİP’ten CHP’ye dayanışma ziyareti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, son dönemde CHP’li belediyelere yönelik art arda düzenlenen operasyonların ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i TBMM’de ziyaret etti. Ziyarette, demokrasi ve halk iradesine sahip çıkma vurgusu öne çıktı.

Son Dakika… İçişleri Bakanlığı açıkladı: Muhittin Böcek görevden uzaklaştırıldı!

Son dakika haberi… İçişleri Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.