Bakanlıktan sertifikalı sülükçülük

Giderek sorun yumağına dönüşen sağlık sistemine çare aranırken Sağlık Bakanlığı, bilimsel yönü olmayan sülükle tedavinin yaygınlaşması için adeta seferber oldu. Bakanlık, ‘Steril Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği Eğitimi’ adı altında internet yoluyla uzaktan eğitim başlatan Fırat Üniversitesi’nin kurs duyurusunu valilikler ve sağlık il müdürlükleri aracılığıyla Türkiye genelindeki sağlık kurum ve kuruluşlarına duyurdu.

ÖN KOŞUL ARANMIYOR

Aile sağlığı merkezleri de dahil sağlık kurumlarına Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sülük eğitimine ilişkin afiş ve bilgilendirme yazısı gönderildi. Bu yazılarda sülük eğitiminin 15-19 Şubat tarihleri arasında internet üzerinden online (uzaktan) çevrimiçi yapılacağı, kursa katılacaklardan 13 bin 500 TL eğitim ücreti alınacağı ve sertifika verileceği bilgileri yer aldı. Eğitimin amacı tıbbi sülük yetiştirme konusunda teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırmak olarak açıklanmasına rağmen üretimin yanı sıra sülüklerin ‘tıbbi uygulamalarda’ nasıl kullanılacağına dair temel bilgilerin verileceği de bildirildi. Eğitime katılacaklarda ‘eğitim seviyesi’ dahil hiçbir ön koşul aranmadığı belirtilirken, “Bununla birlikte biyoloji, tarım veya sağlık alanlarındaki temel bilgilere sahip olmaları önerilir” ifadesi yer aldı. Eğitimi tamamlayanlara sülük yetiştirme, ‘sülükleri sağlık uygulamalarında kullanma’ ve bu alandaki etik kuralları
anlama konularında sertifika verileceği de bildirildi.

Sağlık okur yazar olmayana teslim ediliyor

CHP Balıkesir eski Milletvekili Dr. Fikret Şahin, sülük yetiştiriciliği ve sülükleri sağlık uygulamalarında kullanacak kişilerde herhangi bir eğitimin aranmıyor olmasının çok ciddi sorunlara yol açacağı uyarısında bulunurken çağ dışı tedaviye Sağlık Bakanlığı’nın destek vermesinin de kabul edilemez olduğunu söyledi. Dr. Şahin, “Kurs sonrası isteyen herkese insan üzerinde tıbbi sülük uygulaması yapmalarına izin veren sertifika veriliyormuş. İnsan vücudu üzerinde müdahale etme yetkisi sadece hekimlere aittir” dedi.

Related Posts

Et kralı da iflasın pençesinde! Böyle giderse parası olan da alamayacak

İnşaattan tekstile, hizmet sektöründen sanayiye kadar çok sayıda kokordato ilanı ve iflas haberi her gün duyurulurken gıda sektörü de dar boğaza girdi. Türkiye’nin önde gelen et firması da konkordato talebinde bulunurken mahkeme firma ve sahibi …

Bakan Yumaklı: Üreticilerimize hayvan başına yıllık 18 bin lira destek vereceğiz

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ne ilişkin, “Hak sahibi üreticilerimize hayvan başına aylık 1500 lira, yıllık toplam 18 bin lira bakım ve besleme desteği vereceğiz.

Merkez Bankası Başkanı faiz mesajını Londra’dan açıkladı: Kimse bu ipucunu beklemiyordu

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Londra’daki yatırımcı buluşmalarında faiz indirimi konusunda temkinli olacaklarının sinyalini verdi. Karahan, iç tasarruf dengesinin ve mevduat davranışlarının belirleyici olacağını vurguladı.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.