Bakan açıkladı: İnternet kullanımına yaş sınırlaması geliyor

Bakan Uraloğlu, Gençlerin İnternet Kullanımı İçin Düzenlemeler Yapılacağını Vurguladı

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son zamanlarındaki bazı olayların, sosyal medya kullanımıyla ilgili endişeleri arttırdığını ve gençlerin interneti daha güvenli bir şekilde kullanabilmesi için yapılacak düzenlemelerin önemini vurguladı. 2025 yılına kadar, internet kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapmak için çaba harcadığını belirten Uraloğlu, gençlerin dijital dünyada daha güvenli bir şekilde bulunmaları adına çeşitli adımlar atılacağını belirtti.

Uraloğlu, katıldığı bir programda internet kullanımı için 16 yaş sınırı getirilmesine yönelik çabalar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dünyada bu konuda birçok uygulama var. En gelişmiş ülkelerden diğer ülkelere kadar bir refleks var, bir bireyin doğumundan hangi yaşa kadar olayları daha objektif bir şekilde anlayıp sorgulayabileceği. Mesela evlenme yaşı 18’dir, ehliyet alma yaşı 17’dir gibi belirli yaş sınırları koyduk. Dolayısıyla burada çocuklarımızın gerçekten kendi kararlarını objektif kriterlere göre verebilmesini sağlayacak bir ergenliğe, bir yaşa gelmeleri gerekiyor. 16 yaşının altındaki gençlerimizin sosyal medyaya girmemesini istiyoruz. Niçin mi? Gerçekten oradan çok fazla faydalanabilecekleri şeyler yok. Özellikle Türkiye’deki yakın geçmişimizde yaşanan bazı olaylar, bunun neden gerekliliğine işaret ediyor. Umuyorum ki, 2025 yılında belirli düzenlemeler yapmak için çaba harcayacağız.”

Related Posts

AKP’li Hulusi Akar’ın acı kaybı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İzmir’de, hayatını kaybeden kayınvalidesi Türkan Samur’un (98) cenaze törenine katıldı.

ABD’de panik: CIA alarma geçti!

ABD’de, CIA genel merkezinin önünde bir kişi vurulurak etkisiz hale getirildi. Genel merkezin ana giriş kapısının kapatıldığı belirtildi. CIA, çalışanların alteranatif yollar bulması gerektiğni söyledi.

İzmir’de kızını boğarak öldüren anneye iyi hal indirimi

İzmir’de uyuşturucu madde bağımlısı kızını boğarak öldüren sanık, yeniden yargılama sonucu 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

200 bin TL’lik rüşvet tuzağı: Suçüstü yakaladılar

İzmir’de bir avukattan rüşvet alırken suçüstü yakalanan İcra Müdür Yardımcısı Y.D. ile icra katibi B.B., gözaltına alındı.

Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği personelini “istenmeyen kişi” ilan etti

Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği personelini “istenmeyen kişi” ilan etti

Devlet Bahçeli’yi kızdıracak gelişme! AKP infaz düzenlemesini ilk o partiye gösterdi!

AKP Parti, infaz ile ilgili kanunda yapılacak düzenlemeler konusunda hazırladığı paketle ilgili TBMM’deki siyasi partilerle görüşmelere başladı. AKP ilk olarak DEM Partili yetkililerle bir araya gelerek, bilgi verdi, görüş ve önerilerini istedi.