BağKur ve Emeklileri Derneği kuruldu: 8 milyon kişiyi temsil edeceğiz

BağKur ve Emeklileri Derneği’nde Yönetim Değişikliği

BağKur ve Emeklileri Derneği (BAĞ-DER), Mehmet Akif Cenkci başkanlığında yeni bir döneme hazırlanıyor. Derneğin yönetiminde Hüseyin Akgün Sekreter, Fatih Çinan Sayman, Ufuk Arı Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alacak. Ayrıca Halit Akalın, Hüseyin Aslan ve Dursun Şin de kurucu üye olarak derneğin yönetimine katıldı. ANKA’nın aktardığı habere göre Genel Başkan Mehmet Akif Cenkci, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

ÜVEY EVLAT DEĞİLİZ: BağKur statüsünde sigortalı olanların, emeklilerin ve hak sahiplerinin yaşadığı sorunlar bugüne kadar görmezden gelinmiş ve yok sayılmıştır. BağKur’lu bireyler sosyal güvenlik sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır ve asla üvey evlat muamelesi görmemelidirler. Kendi emeklerinin karşılığını almak haklarıdır.

EN AZ EMEKLİ AYLIĞI ALANLAR: Esnaflar, sanatkarlar, serbest meslek sahipleri, şirket ortakları ve çiftçiler ile isteğe bağlı sigortalılarımız, sistemimizde en çok prim ödeyen ve en uzun süre emekli olma şansına sahip olmalarına rağmen, maalesef en düşük emekli maaşlarını almaktadırlar.

8 MİLYONU TEMSİL EDECEĞİZ: Siyasi iktidarlar tarafından her seçim döneminde vaat edilen ancak henüz yerine getirilmeyen sözler, BağKur’lu vatandaşlar için hayal kırıklığı yaratmıştır. BAĞ-DER, 3 milyon emekli ve 5 milyon sigortalı olmak üzere en az 8 milyon vatandaşımızın sesi olmayı hedeflemektedir.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

S&P, ABD’nin kredi notunu teyit etti: “Dayanıklılığı devam edecek”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s (SP), ABD’nin uzun vadeli kredi notunu AA+ olarak teyit etti.

S&P, ABD’nin kredi notunu teyit etti

Kredi derecelendirme kuruluşu, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmesini yayımladı. S&P’den yapılan açıklamada, ABD’nin uzun vadeli kredi notunun “AA+” ve kısa vadeli kredi notunun “A-1+” olarak teyit edildiği, uzun vadeli kredi notuna ilişkin …

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan zam teklifine tepki: Biz sizin köleniz değiliz

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 8’inci dönem toplu sözleşme görüşmelerine tepki gösterdi. Bakanlık önünde açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Biz iktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Sizlere sandıkta bu yetkiyi, memurları, emeklileri açlığa mahkum edin diye vermedik. Sizleri o göreve bizleri daha iyi yaşatacak ekonomik politikalar izleyin diye seçtik. Biz sizin köleniz değiliz” dedi.

Bazı illerde acele kamulaştırma çalışmaları yapılacak

Erzurum, Karabük ve Şanlıurfa’nın bazı ilçelerindeki projeler için acele kamulaştırma çalışmaları yapılacak.

Burdur’da ekmeğe zam!

Burdur ve ilçelerinde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Yeni tarife ile 250 gramlık normal beyaz ekmek 12,5 liradan 15 liraya yükseldi.

Büyükşehir’de ulaşım kararını Meclis onayladı: Aktarma ve indirimler kaldırılıyor

İzmir’de ulaşımda önemli değişiklik yapıldı. Alınan kararlar birlikte 90 dakika ve Halk Taşıt uygulamaları kaldırılıyor.