Avusturya Başbakanı Nehammer istifa kararı aldı

Avusturya Koalisyon Görüşmeleri Başarısızlıkla Sonuçlandı

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) arasındaki koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını açıkladı. Nehammer, temel konularda uzlaşmaya varılamadığını belirterek görüşmelerin durdurulduğunu duyurdu.

Nehammer, “SPÖ ile temel konularda anlaşma sağlamak mümkün değil. ÖVP olarak verdiğimiz sözlere bağlı kalacağız: Sosyal yardım ve iş dünyasına zarar verecek tedbirleri kabul etmeyeceğiz. Bu nedenle SPÖ ile görüşmeleri sonlandırıyoruz ve devam etmeyeceğiz” dedi ve istifa edeceğini açıkladı.

Önceki günlerde koalisyon görüşmelerine katılan liberal Neos partisi de görüşmelerden çekildiğini duyurmuştu. Neos lideri Beate Meinl-Reisinger, temel reform konularında ilerleme kaydedilemediğini ve anlaşmaya varılamadığını belirterek yeni hükümet kurma görüşmelerine devam etmeyeceklerini açıklamıştı.

Avusturya Genel Seçimleri ve Koalisyon Çabaları

29 Eylül’de gerçekleştirilen genel seçimlerde Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) birinci sırada yer almıştı. Başbakan Nehammer’ın partisi ÖVP ikinci, SPÖ üçüncü, Neos dördüncü ve Yeşiller beşinci sırada bulunuyordu. Mecliste güç sahibi olan partiler, FPÖ ile koalisyon oluşturmamıştı. Cumhurbaşkanı Van der Bellen, hükümeti kurma görevini Nehammer’a vermiş ve o da SPÖ ve Neos ile koalisyon görüşmelerine başlamıştı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan: İzmir yargı tarihinde biz hiç böyle bir şey görmedik!

Aydın’da korkutan orman yangını kontrol altına alındı

Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan Madran Dağı bölgesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahale sayesinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının paylaşılmasını Meclis gündemine taşıdı

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının belirlenen süreden önce paylaşılmasına ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

Rekabet Kurumu duyurdu: Akaryakıt devine 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu, bayilik ilişkisini kira yoluyla beş yılın ötesine taşıyarak rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle OPET’e 130.8 milyon TL idari para cezası kesti. Kurum, OPET’in bayilik sözleşmeleri devam ederken taşınmazlar üzerinde kendi lehine kira hakkı kurarak rakiplerin pazara girişini engellediğini tespit etti.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.