Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Yeniden Yerine Konuldu

Manisa’da, 1961 yılında dikilen ve zaman içinde farklı yerlere taşınan Atatürk heykeli, Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının önüne konuldu. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirilen bu hareket, Manisa halkını selamlamaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, heykelin yer değişikliği geçmişine vurgu yaparak, “Atatürk’ün heykeli, ülkemizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşatıyor. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, Atatürk heykelinin yeni yeridir ve buradan vatandaşları selamlayacak” dedi.

1961 yılında dikilen heykel, yıllar içinde pek çok kez taşındı ve yer değiştirdi. Bir dönem Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan heykel, ardından farklı yerlere nakledildi ve koruma altına alındı. Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nın yanına taşınan heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle koruma altına alınmıştı.

Heykelin yeni konumu, Manisa’nın tarihi günlerini anlatan bir müzenin önü olarak belirlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Atatürk heykelinin artık hak ettiği değeri bulduğunu belirterek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Bursa’da ağaçtan düşen bahçıvan can verdi

Bursa’da ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan hayatını kaybetti.

1 ay önce evlenmişti, kurşunlanıp öldürüldü

Mersin’de bir oto yıkama dükkanına yapılan silahlı saldırıda iş yeri sahibi Ali Çoban (26) yaşamını yitirdi, arkadaşı B.S. (34) ise yaralandı. Ali Çoban’ın 1 ay önce evlendiği ve işyerini de 3 ay önce açtığı öğrenildi.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Bir bu eksikti: Sökümü yapılan zehir gemisinde yangın çıktı

Hindistan ve Mısır’ın kabul etmediği tehlikeli atık yüklü ‘Sloug’ gemisi Türkiye’ye yönlendirilmişti. Aliağa’da söküm sırasında gemide yangın çıktı.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı