ABD’den sonra sırada AB var: Suriye’ye yaptırımlar hafifletilecek mi?

Avrupa Birliği Suriye’ye Yönelik Yaptırımları Hafifletmeyi Gündemine Aldı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesinin gündemlerinde olduğunu açıkladı. Kallas, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da katıldığı Suriye toplantısına ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu.

Kallas, AA’ya yaptığı açıklamada, “Suriye’de hem umut hem de zorluklar var” ifadesini kullanarak, Riyad’daki toplantıda Körfez, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Beşar Esad yönetiminin devrildiği Suriye’de devam eden geçiş süreci hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

‘SOMUT İLERLEME KAYDEDİLMELİ’

Suriye’ye yönelik yaptırımların toplantının gündeminde yer alacağını vurgulayan Kallas, “Yaptırımların nasıl hafifletilebileceğine bakacağız, ancak bunun ardından Suriye’yi tüm çeşitliliğiyle yansıtan bir siyasi geçiş sürecinde somut ilerleme kaydedilmelidir” dedi.

Kallas, “AB, bize ihtiyaç duyulan ve en faydalı olabileceğimiz bu geçiş sürecine yardımcı olmak üzere buradadır” mesajını paylaştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

TBMM Başkanvekili Adan’dan AKP’li milletvekillere: Oylamada olmayanlar şimdi gelip sohbet ederek milletvekilimizin kendisini ifade etmesine mani oluyor

TBMM Başkanvekili Adan’dan AKP’li milletvekillere: Oylamada olmayanlar şimdi gelip sohbet ederek milletvekilimizin kendisini ifade etmesine mani oluyor

Arsuz’da orman yangını: Ekipler seferber oldu!

Hatay’ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün (14 Mayıs) Ukraynalı mevkidaşı Andriy Sibiha ile Antalya’da bir araya geldi.

MHP’li belediyede ihale skandalı!

MHP yönetimindeki Karaman Belediyesi bünyesindeki Temizlik İşleri Müdürlüğü Biyasodal ürün (sinek ilacı) alımı için ihaleye çıktı. İhale 35 milyon lira bedelle Vekon ilaçlama Temizlik isimli şirkete verildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bir çalışanın bedeli yüksek bulması üzerine durumu MHP’li Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya bildirdi. Bunun üzerine ihale iptal edildi. Yeni yapılan ihalede aynı miktarda sinek ilacı 11 milyon 200 bin liraya alındı.

Ukrayna-Rusya zirvesi yarın toplanıyor: Putin gelecek mi?

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat 2022’de patlak veren savaş üçüncü yılını geride bırakırken iki ülkenin İstanbul’da yapacağı görüşmelere artık saatler kaldı. Savaşın başlangıcından yaklaşık bir ay sonra 29 Mart 2020’de yine İstanbul’da iki ülke …

İstanbul’da diplomasi rüzgarı: İran 16 Mayıs’ta İngiltere Fransa ve Almanya ile nükleer konuda görüşme yapacak

İran ile E3 olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya’nın 16 Mayıs’ta İstanbul’da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde nükleer konuda bir araya geleceği açıklandı.