Kabataş Transfer Merkezi 30 Ağustos’ta Açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Transfer Merkezi’ni Açmaya Hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kabataş Transfer Merkezi’nin 30 Ağustos’ta tam kapasiteyle açılması planlanıyor. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, inşaat süreci 27 Eylül 2021’de başlayan ve 1. etabı 30 Mart 2024’te hizmete giren merkezin 2. etap çalışmaları yüzde 98 seviyesine ulaştı.

Toplam 17 bin 243 metrekarelik kullanım alanına sahip olan merkez, otopark, sergi salonları, kafeteryalar, ticari alanlar, ofisler, bekleme alanları ve yolcu salonlarını içeriyor. Raylı sistem, füniküler, vapur ve kara yolu ulaşımını tek bir noktada toplayacak olan merkez, kentin en işlevsel aktarma noktalarından biri olacak.

Projede 33 bin 270 metrekare peyzaj alanı ve yeşil çatı uygulaması bulunuyor. Bölgede devam eden arkeolojik kazıların tamamlanmasının ardından metro istasyonu çalışmalarıyla alanın 52 bin 200 metrekareye genişlemesi planlanıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fındıklı Parkı, Kabataş Füniküler ve Tramvay Durağı, Şehir Hatları İskelesi ile yapımı devam eden Kabataş Metro İstasyonu’nun bulunduğu Kabataş Transfer Merkezi, İstanbul’un tarihi dokusunu çağdaş mimariyle birleştiriyor.

Kabataş Transfer Merkezi’nin 30 Ağustos’ta tam kapasiteyle hizmete açılması planlanıyor.

Related Posts

Erdoğan imzaladı: 52 yıllık anlaşma bitiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye ile Irak arasında 1973’te imzalanan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması, 27 Temmuz 2026’da yürürlükten kalkacak. Anlaşma en son 2010 yılında, 15 yıl süreyle uzatılmıştı.

Ailesini katleden itfaiyeci cezaevinde yaşamına son verdi

Aydın’da eşi ve iki çocuğunun öldüğü yangınla ilgili soruşturmada tutuklanan itfaiyeci, cezaevinde hayatına son verdi.

Nevşehir’de Park Halindeki Araçta Yangın

Nevşehir’de park halindeki otomobilde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü, araç kullanılamaz hale geldi.

Japonya’da “büyükanne kiralama” hizmeti

Japonya’da ortaya çıkan yeni bir hizmete göre, isteyenler 23 dolar karşılığında “deneyimli bir büyükanne” kiralayabiliyor.

Vahap Seçer: “Suçu kanıtlanmamış birini teşhir etmek, ülkemiz adına büyük bir yanlıştır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili Vahap Seçer, Silifke’de düzenlenen 7. Lavanta Hasat Şenliği’nde yaptığı konuşmada, son dönemde tutuklanan belediye başkanlarına yönelik uygulamalara ve adalet sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Seçer, “Bir eşin, bir çocuğun televizyonda sevdiklerinin o fotoğraflarıyla yüzleşmesi kadar acı bir şey olabilir mi?” diyerek adaletin hem bağımsız hem de onurlu biçimde işletilmesi gerektiğini vurguladı.

Galatasaray’da uçak kalkmıyor! Transfer iptal

La Liga’nın yeni ekibi Elche, Galatasaray’da forma giyen Yusuf Demir’i İspanya’ya götürmeye hazırlanırken yüksek maaşı nedeniyle transferini iptal etti.