Trump: Avrupa Birliği gümrük vergileri ile ilgili benimle görüşmek istiyor, bu olumlu bir gelişme

Trump, Avrupa Birliği’nden Toplantı İsteği Aldı

ABD Başkanı Donald Trump, son paylaşımında Avrupa Birliği’nin gümrük vergileri konusunda bir uzlaşmaya varmak üzere kendisinden bir toplantı istediğini belirtti.

“AB’nin hızlı bir şekilde toplantı tarihleri belirlemek üzere aradığı bilgisini aldım” diyen Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda ABD’nin Avrupa’ya karşı kurduğu üstünlüğe işaret etti.

Trump’ın ilk etapta Çin’e karşı duyurduğu yüzde 150’lere varan gümrük vergisi açıklamalarının ardından bu oranı daha “makul” seviyelere indirme kararı Çin ve ABD’nin diğer ticaret partnerlerini olumlu etkilemişti. ABD’nin önemli partnerlerinden Avrupa Birliği’ne de ilk etapta uygulayacağını duyurduğu yüksek gümrük vergilerini 90 günlüğüne durdurması ve ileride ne uygulanacağı konusunda bir müzakereye açık olduğunu belirtmesi olumlu karşılanmıştı.

Trump’ın Truth Social platformundan yaptığı son paylaşım şu şekilde:

“Avrupa Birliği’ne uygulanan yüzde 50’lik gümrük vergisi beni son derece memnun etti, özellikle de onlarla müzakerelerimizi “yavaş yürüttükleri” için. Unutmayın, eğer bir anlaşma yapamazsak ya da adil olmayan bir muameleye maruz kalırsak, Amerika Birleşik Devletleri’nin yetkisine sahibim. Az önce AB’nin hızlı bir şekilde toplantı tarihleri belirlemek üzere aradığı bilgisini aldım. Bu olumlu bir gelişme ve umarım onlar da benim Çin’e yaptığım talepte olduğu gibi sonunda Avrupa uluslarını Amerika Birleşik Devletleri ile ticarete açarlar. Bunu yaparlarsa her ikisi de çok mutlu ve başarılı olacaktır.”

Related Posts

DEM Parti ve AKP arasında iki saatlik kritik görüşme: İnfaz düzenlemesi yarın Meclis’e sunulabilir, ‘Covid tahliyeleri’nin pakette yer alması beklenmiyor

DEM Parti ve AKP arasında iki saatlik kritik görüşme: İnfaz düzenlemesi yarın Meclis’e sunulabilir, ‘Covid tahliyeleri’nin pakette yer alması beklenmiyor

Polisi görünce dereye atladı: Boğulurken yakaladılar

Antalya’nın Finike ilçesinde iddiaya göre üzerinde kimlik bulunmayan Suriye uyruklu Sami C., polisi görünce dereye atlayıp kaçmaya çalıştı. Boğulma tehlikesi geçiren Sami C.’yi polis ve çevredekiler hortumla kurtardı. Kurtarıldıktan sonra bu kez de yağmur suyu tahliye kanalına girip kaçmaya çalışan Sami C., yakalanıp, gözaltına alındı.

ABD’de alışveriş merkezinde silahlı saldırı: 5 kişi vuruldu

ABD’de alışveriş merkezinde silahlı saldırı: 5 kişi vuruldu

Fatih Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel’e yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fatih Belediyesi’ne dair Sayıştay raporlarındaki tespitleri partisinin grup toplantısında tek tek açıklamıştı. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Özel’in açıklamalarına ‘algı operasyonu’ dedi.

AKP’li belediye başkanının yaptığı kaçak bina belediye CHP’ye geçince yıkıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bir önceki AKP’li belediye başkanının denize sıfır ormanlık alana yaptığı kaçak bina, belediyenin CHP’ye geçmesinin ardından bu sabah saatlerinde yapılan operasyon ile Orman İşletme Şefliği tarafından yıkıldı.

Yunanistan’dan Girit Adası’na 330 metre uzunluğunda enerji köprüsü: Yeni hedef Kıbrıs

Yunanistan, ana karayla Girit Adası’nı birbirine bağlayan deniz altı elektrik hattının tamamlandığını duyurdu. Toplam maliyeti 1 milyar euroyu bulan ve 330 kilometre uzunluğundaki bu hat, Doğu Akdeniz enerji ağını genişletme planlarında kilit bir rol oynuyor. Cumartesi günü devreye alınan hattın yaz aylarında tam kapasiteyle çalışmaya başlaması bekleniyor.