Şimşek’ten Londra’da kritik PKK mesajı

Türkiye Ekonomisi Hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Değerlendirmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yıllık toplantıları için Londra’da bulunan Türkiye panelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Türkiye’nin ekonomi programı, bütçe disiplini ve bölgesel gelişmeler hakkında detaylı değerlendirmelerde bulundu ve terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakması durumunu ele aldı.

Maliye Bakanı, bu durumun Türkiye’nin kredi notunu olumlu yönde etkileyebileceğini belirtirken, “Jeopolitik gelişmelerin Türkiye’yi destekleyebileceği” yorumunu yaptı ve uygulanan ekonomik programın olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı.

Şimşek, Türkiye’nin büyümesinin beklentilerin altında kalabileceğini ancak bu durumun yönetilebilir olduğunu dile getirirken, mali disiplinin devam edeceğini ve bütçe açığının yüzde 2 seviyesine gerileyeceğini ifade etti.

Related Posts

Yeni Papa ne tür bir Amerikalı?

“XIV Leo” ABD’li ilk Papa. Aynı zamanda 20 yıl kadar görev yaptığı Peru’nun da vatandaşı. Yani hem Kuzey Amerikalı, hem Güney Amerikalı. Arjantinli önceki Papa ise Latin Amerikalı ilk Papa’ydı. Amerikalı Kardinal Robert Prevost “Papa” ismi olarak “Leo”yu seçti. Bu isim seçimi daha çok “ Papa XIII. Leo ” ile “ Büyük Leo ” olarak da anılan “Papa I. Leo” ya atfediliyor. “ Birinci Leo ”yu “ Büyük ” yapan, Roma’nın kalbini mızrak gibi delen Hunlar’la ilgiliydi. Roma İmparatorluğu 5. Yüzyılda Kuzey

Donald Trump imzayı attı: Kötü haberi Türk Eczacıları Birliği Başkanı verdi!

ABD’nin aldığı yeni kararın ilaç sektöründe küresel etkiler yaratması bekleniyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bu gelişmenin Türkiye dahil birçok ülkede ilaç fiyatlarını ve erişimi doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Türkiye hayvancılıkta kan kaybetmeye devam ediyor: ‘Yerli üretimi bitirdiler’

Hayvancılık sektöründeki ekonomik kriz üreticilerin borçlarını ödeyememesi nedeniyle hayvanlarını ve tarım makinelerini kaybetmelerine yol açıyor. CHP’li Ömer Fethi Gürer, mevcut tarım politikalarını eleştirerek, ithalata bağımlı bir yapının yerli üreticiyi zayıflattığını vurguladı. Krizin derinleşmesi, ülkenin hayvancılık kapasitesinin tehdit altında olduğuna dikkat çekiyor.

ABD’de enflasyon nisanda arttı

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,3 ile beklentilerin altında arttı.

Bayram yaklaşırken kurban pazarı hareketlendi: 2025 kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesim alanlarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla kıyasla yüzde 35 oranında artması bekleniyor. Hem alıcıyı hem de satıcıyı zorlayan bu artış, pazarları daha bayram gelmeden hareketlendirmiş durumda.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi: İşte alınan kararlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapıldı.