Erdoğan, Pakistan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Görüşme Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 6 Mayıs’ta meydana gelen saldırı ve güncel gelişmeler ele alındı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif arasındaki telefon görüşmesinde, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim konuşuldu. Ayrıca, 6 Mayıs’ta yaşanan saldırı ve son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Pakistan’a olan destek ve dayanışmasını dile getirirken, saldırıda hayatını kaybeden Pakistan vatandaşları için Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Cumhurbaşkanı, Pakistan’ın sergilediği soğukkanlı ve itidalli politikayı desteklediğini belirterek, Cammu-Keşmir’deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir bir uluslararası soruşturmanın yapılması teklifini destekledi.

Erdoğan ayrıca gerilimin artmaması için Türkiye’nin diplomatik olarak gerekli adımları atacağını ve bu konuda gerekli çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Related Posts

İş dünyasını yakından ilgilendiren duruşma! Eski Zorlu Holding CEO’su hakim karşısında: Hapsi isteniyor

Zorlu Holding’de Ramazan kutlaması ile başlayan mail krizinin kamuoyuna sızmasının ardından süreçte eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal bugün hakim karşısına çıkıyor.

Bill Gates servetinin yüzde 99’unu 2045’e kadar bağışlamayı planlıyor

Bill Gates servetinin yüzde 99’unu 2045’e kadar bağışlamayı planlıyor

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

1 lira bile masrafı yok, kilosu 70 TL’den satılıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Erdoğan’dan vekillere fırça! Talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle yaptığı kahvaltıda “Terörsüz Türkiye” sürecinin iki hafta içinde netleşeceğini belirtti. Erdoğan, vekillere Meclis çalışmalarına katılım konusunda da uyarıda bulundu: “Parlamentoda devamlılık sağlayın, çalışmaları aksatmayın.”

Rafale ile birlikte hisseler de düştü… Fransız jetlerine Hindistan’da şok

Pakistan ve Hindistan arasında son günlerde tırmanan gerilim ve karşılıklı saldırılar, Fransız askeri jet üreticisi Dassault şirketini vurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir