Netanyahu’ya prostat kanseri teşhisi konulmasından sonra ameliyat olacağı için “yolsuzluk” davasında ifade vermesi ertelendi

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Yolsuzluk Davası İfadesi Prostat Ameliyatı Nedeniyle Ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “yolsuzluk” davasındaki ifadesini prostat ameliyatı olacağı sebebiyle veremeyecek. Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle bugün ameliyat olacağını ve birkaç gün hastanede kalacağını duyurdu.

Netanyahu’nun Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulduktan sonra ameliyat olacağı belirtildi. 75 yaşındaki Netanyahu, Hadassah Hastanesi’nde muayene edilmiş ve “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir enfeksiyon teşhisi konmuş. Birkaç gün boyunca antibiyotiklerle tedavi edilen Netanyahu’nun avukatı Amit Hadad, ameliyattan sonra birkaç gün daha hastanede kalacağını söyledi. Bu sebeple avukat, Netanyahu’nun adının karıştığı yolsuzluk davasında bu hafta alınması planlanan ifadesinin iptalini talep etti ve başsavcılık bu talebi bugün onayladı. Mahkeme, duruşmaların “önümüzdeki hafta, 6 Ocak Pazartesi günü yeniden başlamasının beklendiğini” ekledi.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, Netanyahu’nun istirahat halindeyken geçici başbakan olarak görev yapacak. Savunma Bakanı Israel Katz ise siyasi güvenlik kabinesinin başkanı olacak. (ANKA)

Related Posts

CHP’nin TBMM Başkan adayı Uğur Bayraktutan oldu

CHP’nin TBMM Başkan adayı Uğur Bayraktutan oldu

TKP’den 12. yılında Gezi anması: ‘Bu halk size diz çökmez boyun eğmez’

Türkiye Komünist Partisi Gezi Direnişi’nin 12. yılında bir anma düzenledi. Söz konusu etkinliğe katılan partililer ‘Bu halk size diz çökmez boyun eğmez’ sloganları attı. Yapılan açıklamada “Bütün çabaya rağmen Gezi, artık bu ülkenin emekçilerinin hafızasından silinemez. Aynı iki ay önce gördüğümüz gibi, seçme seçilme hakkına sahip çıkan, ayağa kalkan milyonlar, her seferinde Gezi’yi bir nostalji olarak değil, yarım kalmış bir hissiyatın mirasi olarak hatırlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan imzaladı: Yeni idare mahkemesi kurulacak

Erdoğan’ın imzasıyla Gümüşhane’de idare mahkemesi kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fas’taki orman yangınları 5 gündür sürüyor

Tanca Ulusal Su ve Orman Ajansı Bölge Müdürü Osman El-Azzavi, AA’ya yaptığı açıklamada, Tanca ilinde çıkan yangınlarda yaklaşık 85 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Azzevi, son 24 saatte, devam eden yangınlara rağmen hasar gören arazi …

Trump’ın Harvard kararına mahkeme engeli

ABD’deki Boston Bölge Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin Harvard Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere yönelik vize programını askıya alma girişimini süresiz olarak durdurdu. Mahkemenin kararına göre, ABD yönetimi Harvard öğrencilerinin kişisel bilgilerini talep edemeyecek.