Borsa İstanbul haftayı kayıpla kapattı, dolar ve avro yükseldi

Borsa ve Altın Piyasasında Haftalık Değerlendirme

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı önceki haftaya göre yüzde 2,81 düşüşle 9.167,58 puandan tamamladı. En düşük 9.058,16 puanı ve en yüksek 9.464,53 puanı gören endeks, dalgalı bir seyir izledi.

Kapalıçarşı’da işlem gören altın fiyatları da bu haçta düşüş yaşadı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,37 azalışla 4 bin 40 liraya gerilerken, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,36 düşüşle 27 bin 320 liraya indi. Geçen hafta 6 bin 792 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise yüzde 0,32 azalarak 6 bin 770 liraya geriledi.

Döviz kurlarında ise ABD doları yüzde 0,34 artarak 38,5550 liraya, avro da yüzde 0,36 yükselerek 43,8730 liraya çıktı.

Yatırım fonlarında ve emeklilik fonlarında ise değer kayıpları yaşandı. Yatırım fonları yüzde 0,31, emeklilik fonları ise yüzde 0,96 değer kaybetti. Ancak kategorilere göre bakıldığında, yatırım fonları arasında “para piyasası” fonları yüzde 0,88 ile en fazla kazandıranlar oldu.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı faiz mesajını Londra’dan açıkladı: Kimse bu ipucunu beklemiyordu

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Londra’daki yatırımcı buluşmalarında faiz indirimi konusunda temkinli olacaklarının sinyalini verdi. Karahan, iç tasarruf dengesinin ve mevduat davranışlarının belirleyici olacağını vurguladı.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.