Nissan’dan kötü haber: Şirket tarihinin en büyük zararı bekleniyor

Nissan Motor Net Zarar Beklentisini On Kat Arttırdı

Japon otomotiv devi Nissan Motor, 2024 mali yılında beklenen net zararını neredeyse on kat arttırarak güncelledi. Şirketin zorlu bir döneme girdiği ve karşı karşıya olduğu sorunların arttığı belirtiliyor.

Nissan tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 mali yılının sonunda 700 ila 750 milyar yen arasında bir net zarar öngörülüyor. Bu rakam, şirket tarihindeki en yüksek zarar olarak kayıtlara geçecek.

Daha önce 80 milyar yenlik bir zarar öngören Nissan, yeni tahminiyle birlikte iç operasyonlardaki sorunların yanı sıra küresel talepteki zayıflama ve artan rekabetin de etkileriyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Analistler, bu düzeydeki zararın Nissan’ın yeniden yapılanma planlarını zorlaştırabileceğini ve pazar payını koruma mücadelesini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Şirketin hayatta kalma mücadelesi verdiği bu süreçte, yönetimin izleyeceği strateji büyük merak konusu.

Related Posts

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

ABD’de dayanıklı mal siparişleri martta attı

ABD’de dayanıklı mal siparişlerinin tutarı, martta yüzde 9,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

EYT, SSK, Bağ-Kur… Emeklilik planlamasında kritik 15 kural

SGK sisteminde emeklilik, sigorta başlangıç tarihinden son ödenen prim gün sayısına kadar birçok değişkene bağlı olarak şekil alıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik planlaması ile ilgili detayları köşe yazısında ele aldı.

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisi tahmini

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.

Türkiye Elektrik Üretim ve Tüketim Verileri Açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 880 bin 398 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 885 bin 367 megavatsaat oldu. Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 42 bin 638 megavatsaatle 21.00’de, en düşük …

Merkez Bankası açıkladı: Sektör ekonomiden umutlu

Merkez Bankası verilerine göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi nisanda 7,4 puanlık artışla 177,7’ye çıktı. Anket sonuçları, sektörde hem hizmet talebinin hem de istihdam beklentisinin güçlendiğini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir