Türkiye’nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi Günlük Raporu Açıklandı

Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi Raporu

Türkiye‘de dün toplamda 957 bin 878 megavatsaat elektrik üretimi gerçekleşirken, tüketim ise 951 bin 456 megavatsaat olarak kaydedildi.

Verilere göre, dün saatlik bazda en yüksek elektrik tüketimi 45 bin 141 megavatsaatle 15.00’te, en düşük tüketim ise 31 bin 903 megavatsaatle 05.00’te yaşandı.

Doğal gaz santralleri, yüzde 22,3’lük paylarıyla üretimde ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 16,1’lik payla barajlı hidroelektrik ve yüzde 14,7’lik payla ithal kömür santralleri takip etti.

Türkiye dün, 12 bin 72 megavatsaat elektrik ihracatı yaparken, 5 bin 651 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan!

Reklamdır
Kaynak: AA / Gökçe Topbaş – Ekonomi

Related Posts

Bankada parası olanları etkileyecek! Mevduat faizlerinde yüksek kazanç dönemi bitiyor

Haziran enflasyonunun beklentilerin altında kalmasıyla birlikte gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi. Bankalar faiz indirimi beklentisiyle mevduat oranlarını düşürmeye başladı. Yüzde 50 seviyesindeki yüksek kazanç dönemi sona eriyor. 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu, hangi banka ne kadar faiz veriyor?

En düşük emekli maaşı için rakam verildi: Kanun teklifi Meclis’e sunuldu

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin yüzde 16.67’lik zammı dikkate alınarak en düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltildi. Söz konusu artışı öngören kanun teklifi Meclis’e sunuldu.

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Gelecekteki zorluklara karşı iyiyiz

ECB Başkanı Lagarde, para politikası stratejisinin değişmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Lagarde, gelecekteki zorluklara karşı iyi bir konumda olduklarını söyledi.

Brent petrolün varili 66,32 dolardan işlem görüyor

OPEC+’in üretim artışı kararı fiyatlar üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratıyor