Yetkisiz Çakar Lamba Kullanan Sürücüye 138 Bin TL Ceza

ORDU’da, yetkisiz çakar lamba kullandığı tespit edilen kamyonet sürücüsüne 138 bin 172 TL idari para cezası uygulandı. Kamyonet de geçici olarak trafikten men edildi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarma Timleri, Gölköy- Aybastı yolu üzerinde yaptığı denetim sırasında bir kamyonette çakar lamba ile ses yayın cihazı olduğunu tespit etti. Çakar lamba ve ses yayın cihazını yetkisiz kullandığı belirlenen kamyonet sürücüsüne ‘Işıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak’ maddesi gereğince 138 bin 172 TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca, kamyonet trafikten 30 gün men edilip, araç sürücüsünün ehliyetine de 30 gün el konuldu.

Related Posts

Aydın’da korkutan orman yangını kontrol altına alındı

Aydın’ın Çine ilçesinde yer alan Madran Dağı bölgesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahale sayesinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının paylaşılmasını Meclis gündemine taşıdı

TİP Milletvekili Serra Kadıgil, LGS soru kitapçıklarının belirlenen süreden önce paylaşılmasına ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

Rekabet Kurumu duyurdu: Akaryakıt devine 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu, bayilik ilişkisini kira yoluyla beş yılın ötesine taşıyarak rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle OPET’e 130.8 milyon TL idari para cezası kesti. Kurum, OPET’in bayilik sözleşmeleri devam ederken taşınmazlar üzerinde kendi lehine kira hakkı kurarak rakiplerin pazara girişini engellediğini tespit etti.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.