DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

18 yaşındaki genç tartıştığı kişiye taşla saldırdı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. 18 yaşındaki Bayram Tekköse, taşla başına vurduğu Turgay Dündar’ı ağır yaraladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Zammı öğrenen işçiler halaya koştu

Petrol İş Sendikası’na bağlı fabrikalar Pulver Kimya, Elastron ve Conta’da yaklaşık 1300 işçi, grevin ilk gününde işveren ile anlaşmaya vardı. Saatlik ücretlere yüzde 92 zam yapılırken, ayrıca tüm işçilere yılda 4 maaş ikramiye ödenmesi için taraflar el sıkıştı.

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Son dakika… Trump: Husilere yönelik saldırıları durduruyoruz

Son dakika haberi…. ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını açıkladı. Trump, “Husilerin artık bizimler savaşmak istemiyor.” diye konuştu.

İngiliz gazeteciyi turistik ilçede şok eden hareketler

Muğla’nın gözde tatil merkezi Marmaris ilçesine eşi ile birlikte tatile gelen İngiltere’nin önde gelen yayın kuruluşlarından Daily Ekspress Online’in okuyucu editörü Alex Evans, turistik kentteki hanutçuluk, gürültü kirliliği ve olumsuz davranışlara iki gece üç gün dayanabildi. Evans eşi ile birlikte ilçeyi kaçarcasına terk etti ve yaşadıkları faciayı tek tek anlattı “Türkiye’ye ilk ve son kez gelişim oldu” dedi.

İran’da liman yangınının nedeni ortaya çıktı

İran’ın Bender Abbas kentinde bulunan Şehid Recai Limanı’nda 26 Nisan’da meydana gelen patlamaya ilişkin resmi açıklama yapıldı. İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, patlamaya limanda çalışan bir forkliftten sıçrayan kıvılcımın neden olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir