Kazakistan’da düşen uçaktan kurtulan Rahimov: Patlama sesi duyduk ama hangi bölgede olduğunu göremedik

Kazakistan’da Düşen Uçaktan Kurtulan Subhonkul Rahimov Şoku Atlattı

Kazakistan’da meydana gelen Azerbaycan Hava Yolları’na ait uçak kazasında hayatta kalan Subhonkul Rahimov, kazayı yara almadan atlattığı için büyük bir şok yaşadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı’na konuşan 48 yaşındaki Rahimov, Tacikistan doğumlu olduğunu belirterek, 20 yıldan fazla süredir Rusya’nın Yekaterinburg kentinde yaşadığını ve Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.

Uçuş sırasında patlama sesi duyduklarını ancak patlamanın nerede gerçekleştiğini net olarak anlayamadığını dile getiren Rahimov, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

Subhonkul Rahimov

“Grozni kentini göremedim. Sis nedeniyle hangi yer üzerinde olduğumuzu kestiremedim. Uykuda olduğum bir anda patlama sesi duydum. Daha sonra uçağın tekrar yükseldiğini hissettim. Gözlerimi açtığımda sadece sis gördüm. Hiçbir şey net değildi. Uçak doğrudan iniş yapamadı. İkinci bir deneme için uçağın iniş yapacağını düşündüm. Bunu Grozni üzerinde gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. Ancak kesin bir şey söyleyemem.”

Patlama sonrasında oksijen maskelerinin düştüğünü belirten Rahimov, “Uçak parçalanacakmış gibi hissettim. Türbülans yaşandı. Daha sonra uçak bir düzene girdi ve yavaşça inişe geçti. Yolcular sakinleşti. Farklı bir havalimanına gideceğimizi tahmin ettim. Kendimi sakinleştirdim. Bir süre sonra denizi gördük. Hava açıktı” şeklinde konuştu.

Şok Atlattı

Uçuş sırasında dua ettiğini ve Kelime-i Şehadet getirdiğini ifade eden Rahimov, “Uçağa binerken ve iniş yaparken her zaman bu duaları yapıyorum. Sürekli olarak Allah’a ibadet ediyorum. Tüm okumalarımı yaptım. Sonrasında secdede ölmeyi tercih ederim dedim. Ölümün kaçınılmaz olduğunu fark ettim. Allah’ın izniyle hayatta kaldım” şeklinde konuştu.

Kaza anında birkaç kez yerinden zıpladığını ve ardından yangın çıktığını gözlemlediğini aktaran Rahimov, “Olay çok hızlı gerçekleşti. Sonrasında sessizlik hakim oldu. Kurtulduğum için büyük bir şok yaşadım. Hiçbir yaralanmam yoktu. Bu durum beni şaşırttı. Şükürler olsun, benimle birlikte yanımdaki ve arkamdaki yolcular da hayatta kaldı. Koltuğumun numarası 38 idi. Ancak kuyruk kısmında olan uçağın kuyruğu koptu. Ancak bunun nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.

Hostesin Cesareti

Uçaktaki hostesi takdir ettiğini belirten Rahimov, “Eğer öldüyse Allah onu cennetine alsın. Azerbaycan Türkçesiyle konuşarak insanları sakinleştirdi. Tüm prosedürleri eksiksiz yerine getirdi. Kritik anlarda insanlarla iletişim kurdu. Kadın olduğuna vurgu yapmak isterim. Hiç korkmadı” diye konuştu.

Kaza sonrasında bilincini kaybetmediğini belirten Rahimov, “Uçaktan çıkmaya çalıştım. Diğer yolcularla birlikte birbirimize yardım ettik. Emniyet kemerlerimizi açıp uçaktan çıkmaya çalıştık. Bir kadına yardım etmeye çalıştım. Ambulans seslerini duydum. Sağlık ekipleri hızla müdahale etti. Kimileri benim uçaktan indiğimi fark etmedi bile. Çünkü etrafta dolaşıyordum. Beni gördüklerinde şaşırdılar” ifadelerini kullandı.

Kaza yerine hızla ulaşan ilk yardım ekiplerine teşekkür eden Rahimov, Kazakistan ve sağlık görevlilerine minnettarlığını dile getirdi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İran’dan Avrupa’ya çağrı: “İsrail’in saldırganlığına karşı adil duruş sergileyin”

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Avrupa ülkelerine İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumuna karşı sorumlu ve adil bir duruş sergilemeleri çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Hegseth: İran’a tarihsel olarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdik, Amerikalılar bunu kutlamalı

ABD Dışişleri Bakanı Hegseth: İran’a tarihsel olarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdik, Amerikalılar bunu kutlamalı

Oto tamircide kanlı hesaplaşma: 2 kardeş öldürüldü

Şanlıurfa’da, kaporta tamiri yapan Iraklı kardeşler Yusuf El Rawe (36) ve Muhammed El Rawe (40), iş yerinde uğradıkları silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Trump’tan İran’a saldıran pilotlar için basın toplantısı

ABD Başkanı Donald Trump, İran nükleer tesislerine saldırı düzenleyen pilotların saldırının başarısının tartışıldığı haberlerden üzüntü duyduğunu belirterek, pilotların “onuru” için yarın Pentagon’da basın toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

İBB’de paralel yapı iddiası: Gayriresmi işleri resmileştirmek için ‘ajans’ kurulmuş

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıkla ifade veren İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, belediye iştiraklerinde hukuki dayanağı olmayan kararların gayriresmi bir koordinasyon ekibiyle alındığını öne sürdü. Togay, bu süreci resmiyete dökmek için “ajans” kurularak iştiraklerle sözleşmeler yapıldığını ve fiilen yürütülen kontrolsüz yapının kurumsal hale getirildiğini söyledi.

FBI, ABD’nin İran’a saldırıları hakkındaki ön raporun sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı

FBI, ABD’nin İran’a saldırıları hakkındaki ön raporun sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı