Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.