Rusya-ABD ticaretinde son 2 yılın en yüksek hacmine ulaşıldı

Rusya ile ABD Arasındaki Ticaret Hacmi Mart Ayında Yükseldi

Son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Rusya ile ABD arasındaki ticaret hacmi, Mart ayında %50 artarak 573 milyon dolara çıktı. Amerikan istatistik servisinin verilerine göre, bu artışın başlıca sebebi ABD’nin gübre ithalatındaki %50’lik artışı oldu.

Rusya’nın ihracatı, önceki aya göre %50 artarak 523.45 milyon dolara yükseldi. Bu artışta, ABD’nin gübre ithalatındaki artışın büyük etkisi bulunmaktadır. ABD şirketleri ayrıca platin (87.5 milyon dolar), kontrplak (6 milyon dolar) ve fosfat (5 milyon dolar) gibi ürünler için Rusya’dan alım yaptılar.

Diğer yandan, ABD’den Rusya’ya yapılan ürün sevkiyatı Şubat ayındaki seviyede kalarak 50 milyon dolar oldu. Rusya, ağırlıklı olarak aşı (14.8 milyon dolar), tıbbi cihazlar (6.2 milyon dolar), çeşitli gıda ürünleri (5.7 milyon dolar) ve test ekipmanları (3.7 milyon dolar) ithal etti.

Related Posts

Ünlü döner zinciri iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 250’yi aşkın şubesi bulunan  Ekrem Coşkun Döner, yaşadığı mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

İstanbul’daki fabrikasını sattı, Türkiye’den ayrıldı!

Avusturya merkezli ambalaj devi Rondo, ekonomik belirsizlik, yüksek enflasyon ve artan sendikal talepler nedeniyle Türkiye’den çekilme kararı aldı; kaynaklarını Avrupa’daki tesislerine kaydıracak.

Orta Doğu’dan petrol akışının kesilmesi Çin’e zarar verecek

İsrail’in İran’a saldırıları ve İran’ın misillemesiyle tırmanan gerilimin Orta Doğu’dan dünya pazarlarına petrol akışını engellemesi halinde bundan en fazla zarar gören ülkelerden biri Çin olacak.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Taşıt ilanlarında ‘yetki doğrulama’ zorunlu oldu

Ticaret Bakanlığı, taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden “yetki doğrulaması” uygulamasının tüm taşıt ilanları için zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Prof. Dr. Özkaya: Zeytinlikler zarar görmeden taşınabilir

Maden Kanunu’nda yapılması öngörülen geçici düzenlemeler kapsamında, sınırlı sayıdaki maden sahasının rezerv alanlarında yer alan zeytin ağaçlarının taşınması planlanıyor. Ağaçların zarar görmeden taşınıp taşınamayacağı ile ilgili soruları cevaplayan Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytin ağaçlarının uygun koşullarda 3 bin yaşındaki ağacın bile kadar taşınabileceğini söyledi.