Perşembe Yaylası’nı kurtaran karar; maden arama izni iptal edildi

Anadolu İnsanının Osmanlı’da Tanıştığı Bale Nedir?

Ordu’nun Korgan ilçesinde, Taşzemin Madencilik’e verilen maden arama izni, yerel halkın yoğun mücadelesi ve mahkeme kararıyla iptal edildi. Ordu İdare Mahkemesi, Korgan’da ve çevresindeki Perşembe Yaylası’nı da etkileyebilecek olan maden arama sondaj çalışmaları için verilen izni iptal etti. Kararda, iznin hukuka uygun olmadığı vurgulandı.

Yerel halkın ve Ordu Çevre Derneği’nin açtığı davada, Ordu İl Mera Kurulu tarafından verilen sondaj izninin yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edildi. Mahkeme, davanın kabul edilmesiyle birlikte, maden sondajı çalışmalarını durdurdu ve iznin iptaline karar verdi. Kararda, “Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı” olduğu ve devletin çevreyi koruma yükümlülüğü hatırlatıldı.

Ayrıca, Perşembe Yaylası’nın özel çevre koruma bölgesi olarak belirlenmesi ve Dünya Mirası Listesi için yapılan başvuru, mahkemenin kararında önemli bir etken oldu. Kararın, bölgenin doğal ve kültürel varlıklarını koruma altına alınmasına yardımcı olması bekleniyor. Perşembe Yaylası Kurtarıldı haberi için tıklayınız.

Related Posts

Bursa’da ağaçtan düşen bahçıvan can verdi

Bursa’da ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan hayatını kaybetti.

1 ay önce evlenmişti, kurşunlanıp öldürüldü

Mersin’de bir oto yıkama dükkanına yapılan silahlı saldırıda iş yeri sahibi Ali Çoban (26) yaşamını yitirdi, arkadaşı B.S. (34) ise yaralandı. Ali Çoban’ın 1 ay önce evlendiği ve işyerini de 3 ay önce açtığı öğrenildi.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Bir bu eksikti: Sökümü yapılan zehir gemisinde yangın çıktı

Hindistan ve Mısır’ın kabul etmediği tehlikeli atık yüklü ‘Sloug’ gemisi Türkiye’ye yönlendirilmişti. Aliağa’da söküm sırasında gemide yangın çıktı.

Trump ile Putin’den kritik görüşme: Rusya savaşın nedenlerini ortadan kaldıracak, Ukrayna’daki hedeflerinden vazgeçmeyecek

Rusya-Ukrayna savaşı ile Orta Doğu’daki gelişmeler ön plana çıktı

İzmir’deki orman yangınından acı haber: 1 personel şehit oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki orman yangınında 1 personelin şehit olduğunu duyurdu.