Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği personelini “istenmeyen kişi” ilan etti

Pakistan, Hindistan Büyükelçiliği Personelini İstenmeyen Kişi İlan Etti

Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği’nin bir çalışanını, “diplomatik normları ihlal ettiği ve statüsüne uygun olmayan faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla istenmeyen kişi ilan etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, “Hükümet, İslamabad’daki Hindistan Yüksek Komisyonunun bir personelini, statüsüne uygun olmayan faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle istenmeyen kişi ilan etti.” denildi.

“Diplomatik normları ihlal ettiği” iddiasıyla suçlanan Hint yetkiliden Pakistan’ı 24 saat içinde terk etmesi istendi. Açıklamada ayrıca, Hindistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın kararla ilgili bilgilendirilmek üzere Bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde, Hindistan da Pakistan’ın Yeni Delhi’deki Büyükelçiliği olarak faaliyet gösteren Yüksek Komisyonundaki bir yetkiliyi, “resmi statüsüne uygun olmayan faaliyetlerde bulunduğu ve casusluk yaptığı” iddiasıyla sınır dışı etme kararı almıştı.

Yetkiliden 24 saat içinde Hindistan’ı terk etmesi istenmişti.

Related Posts

İsrail ve İran’dan karşılıklı yemin! Savaşmaya devam edecekler

İsrail ile İran arasındaki gerilim ikinci haftasında devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi acil oturumla konuyu ele aldı. İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İran’ın “meşru müdafaa hakkını kullanmaya” ihtiyaç duyduğu …

Adını ‘katil sosis’ koydular, ağzınıza bile sürmeyin! Bağırsakları mahvediyor

İtalya’da piyasadan acil olarak toplatıldı, uzmanlar “tek lokması hastanelik eder” diyor. İçinde tespit edilen ölümcül bakteri bağırsaklara savaş açıyor. O sosis sofranıza girmeden mutlaka bu haberi okuyun!

İl başkanları yönetimi destekliyor, Kılıçdaroğlu tarafı ‘temiz’ beyanlarını yalanlıyor: CHP’de kurultay gerilimi

CHP’nin 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonları ve kurultay sürecine dair yargı tartışmalarını değerlendirecek. Toplantı sonrası yönetime destek ve operasyonlara tepki içeren bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

ABD, İsrail’deki vatandaşlarının tahliye edilecek

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, İran’ın füze saldırıları üzerine İsrail’i terk etmek isteyen ABD vatandaşları için tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Rüşvet parasıyla kızına Audi alan müdür

Diyarbakır’da, ilçe milli eğitim müdürlüğü yaparken rüşvet almaktan yargılanan Muhammed
Ensari, 5 yıl hapis cezası aldı. Ensari’nin rüşvet parasıyla kızına otomobil aldığı belirlendi.

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli

Almanya: İsrail ile İran arasındaki çatışma, müzakere yoluyla çözülmeli