Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp Damar Hastalıkları Yaşla Birlikte Artıyor: Prof. Dr. Selim İsbir Uyarıyor!

Kalp damar hastalıkları riski, 65 yaşından sonra belirgin bir şekilde artmaktadır. Uzmanlara göre, erken tanı ve tedavi büyük önem taşıyor.

Kalp Kapak Hastalıkları ve Tedavisi

Dünya genelinde 65 yaş üstü bireylerde görülen kalp kapak hastalıklarının artış gösterdiği belirtilmektedir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, hastalığın zamanında teşhis edilmediği durumlarda ciddi riskler oluşturabileceğini vurgulamaktadır. Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu yer almaktadır. Erken teşhis ve tedavinin yaşam kalitesini artırdığı bilinmektedir.

Kalp Kapak Hastalıkları Tedavisi ve Önemi

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir’e göre, kalp kapak hastalıklarında hastalık tipi ve şiddeti cinsiyet ve yaşa bağlı olarak değişebilmektedir. Hastaların hangi durumda ameliyat gerektiğine dair detaylı bilgiyi uzmanlarından alabileceği belirtilmektedir.

Kalp Kapak Hastalıklarının Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Hastalığın belirtileri olan yorgunluk ve nefes darlığı gibi durumların hafife alınmaması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. İsbir, ritim bozukluğunun ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabileceğini aktarmaktadır. İlaç tedavisi ile hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilir ancak yapısal bozukluklar için cerrahi müdahale gerekebilir.

Ritim Bozukluğu ve Tedavi

Hastalarda düzenli takip önemli olup, kalp kasılma gücünün azalması veya ritim bozuklukları gibi durumlar cerrahi gerekliliği doğurabilir. Erken müdahale başarı şansını artırabilir ve hastanın sağlığını koruyabilir.

Cerrahi Yöntemler ve Güvenlik

Cerrahi tedavide güvenli yöntem seçiminin önemine değinen Prof. Dr. İsbir, teknolojik gelişmeler sayesinde daha az invaziv ve robotik yöntemlerin uygulanabildiğini belirtiyor. Her hastaya en uygun ve güvenli yöntemin seçilmesinin kritik olduğunu vurguluyor.

Yaşam Boyu Tedavi ve Önemi

Prof. Dr. Selim İsbir’e göre, kalp kapak hastalıklarının tedavisinde yaşam boyu tedavi adı verilen bir algoritma uygulanmaktadır. Hastaların özelliklerine göre uygun tedavi şemasının belirlendiği bilinmektedir.

Ameliyat Sonrası Riskler ve Önlemler

Ameliyat sonrası enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Cemil İsbir, enfeksiyon ve kan sulandırıcı tedavinin önemine vurgu yapmaktadır. Hastaların bu süreçte doktorlarından aldıkları talimatları dikkatlice izlemesi gerektiğini belirtmektedir.

Kaynak: Örnek Haber Sitesi

Related Posts

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Evliliklerin ilk 1 yılında ortaya çıkıyor: Öpüşürken bulaşan bu hastalık daha öncekileri unutturacak

İranlı araştırmacı Reza Rastmanesh önderliğindeki yeni çalışma, depresyon ve anksiyetenin sadece duygusal etkileşimle değil, öpüşme ve yakın temas yoluyla ağız bakterileri aracılığıyla da partnerler arasında “bulaşabileceğini” ortaya koydu.

Salatanın sırrı limon mu, sirke mi? Hangisi gerçekten daha sağlıklı?

Rengarenk sebzelerle hazırlanan salatalar sadece sofralarımızın değil, sağlıklı yaşamın da gözbebeği. Ancak iş tatlandırmaya geldiğinde çoğu kişi aynı ikilemin içinde buluyor kendini limon mu, sirke mi? Lezzet ve sağlık arasında kurulan bu denge, sandığınızdan daha önemli olabilir. Peki, hangisi sizin için daha doğru seçim?