İran: ABD üssüne saldırı, Katar hükümetine karşı bir eylem olarak değerlendirilmemeli

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erakçi, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve iki ülke arasındaki dostça ve güçlü ilişkilere vurgu yaptı.

Görüşmede, Erakçi, İran’ın komşularıyla ilişkilerini iyi komşuluk ve karşılıklı çıkarlar temelinde sürdürme kararlılığını belirtti ve ABD’nin İran’a saldırısına verilen meşru müdafaa hakkını savundu.

Ayrıca, Erakçi, ülkesinin bölge ülkeleriyle iş birliği yaparak dostane ilişkileri koruma ve geliştirme kararlılığını vurgulayarak bölgesel gerginliğin tırmanmasını engelleme konusundaki çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ise ülkesinin bölgesel güvenlik ve istikrarın korunmasına yönelik yapıcı rol oynama kararlılığını ortaya koydu. (AA)

Related Posts

Hakan Fidan: Aldığımız duyumlar var, sakın buna kalkışmayın

Bakan Fidan, New York’ta gayriresmi Kıbrıs görüşmeleri kapsamında yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları ve bölgedeki artan gerilimlere ilişkin sert mesajlar verdi.

Yunanistan’da fenalaşan Hasan Cemal hastaneye kaldırıldı

Yunanistan’da fenalaşan gazeteci Hasan Cemal, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz genelgesine gelen Atatürk tepkilerine yanıt verdi: “Atatürk fotoğraflarının yasak olduğu alçak bir iftiradır, 2018’den bu yana sadece Türk bayrağı kullanılıyor”

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Trump, Ukrayna’ya yeni silah sevkiyatlarının yapılacağını açıkladı; Rusya’ya süre verdi: 15 gün içerisinde anlaşmada bulunmazsak, ikinci vergiler de olacak

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …